Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η κυβέρνηση για το «πλωτό φράγμα» των 500.000 ευρώ

«Είναι δύσκολο αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κάποιος με το ερώτημα που βασανίζει τα κεφάλια των υπουργών της Κυβέρνησης τι να κάνουν το φράγμα τώρα που από όλες τις πλευρές έχουν υποστεί την απόλυτη αποδοκιμασία και κατακραυγή».
Αυτό αναφέρει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, αναφορικά με δημοσίευμα της Καθημερινής το οποίο αναφέρεται στον προβληματισμό που επικρατεί στην κυβέρνηση για την χρήση του, κόστους 500.000 ευρώ, «πλωτού φράγματος» το οποίο επρόκειτο να τοποθετηθεί ανοιχτά της Μυτιλήνης για την «ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών» και το οποίο, όπως επισημάνθηκε από πολλές πλευρές, θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή προσφύγων και μεταναστών.
«Οι παρεμβάσεις μας από την πρώτη στιγμή για το «πλωτό φράγμα» των 500.000 Ευρώ στα ανοιχτά της Λέσβου, η ξεκάθαρη απάντηση της Επιτρόπου Γιόχανσον στην Ερώτηση Αρβανίτη, οι συνεχείς συστάσεις της LIBE του Ευρωκοινοβουλίου δικαιώνονται πλήρως και εκθέτουν τη ΝΔ.
Είναι δύσκολο αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κάποιος με το ερώτημα που βασανίζει τα κεφάλια των υπουργών της Κυβέρνησης τι να κάνουν το φράγμα τώρα που από όλες τις πλευρές έχουν υποστεί την απόλυτη αποδοκιμασία και κατακραυγή», αναφέρει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πολιτικές και η στρατηγική της ΝΔ, με ή χωρίς πλωτό φράγμα, παραμένουν επικίνδυνες για τους πρόσφυγες, τις τοπικές κοινωνίες και το κύρος της χώρας», καταλήγει.
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: