Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Παραιτήθηκε ο Αλ. Διακόπουλος, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού

Την παραίτησή του από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού υπέβαλε ο Αντιναύαρχος, Αλέξανδρος Διακόπουλος κι έκανε δεκτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου.
Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα».
Όπως έγραφε σήμερα το tvxs, επικαλούμενο έγκυρες πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Αλέξανδρου Διακόπουλου υπήρχε ανοιχτό ενδεχόμενο αποπομπής του και πιεστικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό για την αποπομπή του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας αν όχι απαραιτήτως άμεσα και εν θερμώ, σίγουρα πριν η κυβέρνηση μπει στην τελική ευθεία του διαλόγου με την Τουρκία.
Κατα τις ίδιες πληροφορίες στο Μαξίμου υπήρξε οργή για το γεγονός ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας «άδειασε» την κυβέρνηση και ακύρωσε την επίσημη γραμμή της σε μια συγκυρία πολύ κρίσιμων εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός ΝΔ που χρεώνουν στον - εκ των ενόπλων δυνάμεων προερχόμενο - Αλέξανδρο Διακόπουλο «αδυναμία κατανόησης βασικών αρχών της πολιτικής και της διπλωματίας».
«Ας μην κοροϊδευόμαστε» δήλωσε χθες ο Αντιναύαρχος, «το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, εφόσον έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει έμπρακτη αμφισβήτηση».
Ανακοίνωση για την εξέλιξη αυτή εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis. Μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: