Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδιο της κυβέρνησης, η ατομική ευθύνη μαθητών και καθηγητών

Για αποσπασματικά και αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία, κάνει λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προβεί σε «εγκληματικές αντιφάσεις και παλινωδίες», οι οποίες έχουν οδηγήσει σε δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.
Σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κυβερνητικά μέτρα δεν περιορίζουν την έξαρση της πανδημίας, ενώ καταστρέφουν περαιτέρω την οικονομία.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, αυτό γίνεται «χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, παρά μονάχα την ατομική ευθύνη μαθητών και καθηγητών!».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στο άδειασμα της κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το θέμα των εμβολίων, ρίχνοντας ταυτόχρονα βολές κατά του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
«Όσο για τη χοντροκομμένη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να καλύψει το ψέμα του υπουργού Υγείας που έταζε εμβόλια το Δεκέμβριο, μέχρι να τον αδειάσει εμφατικά η Κομισιόν, θα ήταν πιο πειστικός εάν του επέστρεφε έστω και κάποιες από τις αρμοδιότητες που του αφαίρεσε, καθιστώντας τον μετά τον κ. Γεωργιάδη, τον δεύτερο υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνησή του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται πως κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στο υγειονομικό πεδίο άσκησε σήμερα και ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στον Real FM 97,8, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην ανάγκη χάραξης και υλοποίησης ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, που θα περιλαμβάνει την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
«Δυστυχώς, η κυβέρνηση με τη στάση της μετά το lockdown υπονόμευσε το τείχος ανάσχεσης απέναντι στην πανδημία με αντιφατικά μέτρα και καθυστερημένα μέτρα. Αλήθεια, ποιος ευθύνεται που έλειπαν λεωφορεία και πήγαινε ο κόσμος στοιβαγμένος στη δουλειά του ή στις παραλίες της Αττικής; Υπάρχει κάποια ατομική ευθύνη σ’ αυτό;... Ποιος ευθύνεται για τα πλοία που από 60% ανέβασαν την πληρότητά τους στο 80% προς τα νησιά; Ποιος ευθύνεται που απ’ ότι φαίνεται τα κρούσματα ανακοινώνονται ύστερα από μια εκτίμηση εάν είναι σκόπιμο να ανακοινωθούν; Ποιος ευθύνεται που βγαίνει χθες ο υπουργός Υγείας και ουσιαστικά κάνει ένα “εμπόριο ελπίδας”, όπως είδα έναν επιτυχημένο τίτλο σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: