Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Η ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη. Η παρουσία και η προσφορά του στα Γιαννιτσά

Την Πέμπτη 27-8-2020 και ώρα 19.00',την Παρασκευή 28-8-2020 και ώρα 15.00' και το Σάββατο 29-8-2020 και ώρα 22.00', θα προβληθεί στη Pella tv η εκπομπή "Μια φωτογραφία μια ιστορία" η οποία αναφέρεται στη ζωή και στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνου Καντιώτη, που αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του.
Καλεσμένοι στην εκπομπή που την επιμελείται και την παρουσιάζει ο Βασίλης Τραούδας μελετητής ιστορικών πηγών, είναι α) ο θεολόγος και πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών Αντώνης Βασιλειάδης και β) ο συνταξιούχος γεωπόνος, πρώην Υποδ/της Α.Τ.Ε. και ιστοριοδίφης Γιάννης Κουστοκώστας, πνευματικά παιδιά του Μητροπολίτη, οι οποίοι παρουσιάζουν την προσωπική ζωή του ασκητικού, πονετικού και θυσιαστικού μπροστά στην ανθρώπινη δυστυχία ιερωμένου, όπως και την ολιγόχρονη παρουσία του στα Γιαννιτσά.
Ενός ακάματου ιεράρχη και φλογερού εργάτη της εκκλησίας, στοργικού με το αγαπημένο ποίμνιο, αυστηρού μπροστά στην ανεσχυντία της αμαρτίας, ελεγκτικού στις εκτροπές θρησκευτικών ταγών αλλά και της κρατικής εξουσίας, όταν αυτή προσέκρουε με βία στο Νόμο του Θεού. Γι' αυτό το λόγο συκοφαντήθηκε, επικρίθηκε, διακωμωδήθηκε, διώχθηκε και κινδύνεψε όσο κανένας άλλος ιεράρχης στη νεώτερη ιστορία της Ελλαδικής Εκκλησίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: