Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Άριστοι στις αστοχίες... Αναβλήθηκε ο εμβολιασμός υγειονομικών για να εμβολιαστούν υπουργοί και «παρατρεχάμενοι»

Αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος (29/12) εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου Σωτηρία (νοσοκομείο αιχμής και ναυαρχίδα  στην μάχη για τον κορωνοϊό) και στη θέση τους εμβολιάστηκαν υπουργοί και «παρατρεχάμενοι», όπως καταγγέλλει ο γιατρός και γ.γ. της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Πάνος Παπανικολάου.
«Σήμερα 29/12 στο "Σωτηρία" (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν εντολή ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Κικίλια», γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.
Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25
«Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους "άριστους"» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τις «ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού». Ανευθυνότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Το ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε βολές στην κυβέρνηση γιατί «άφησε χωρίς εμβόλια τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν σήμερα, μιας και οι 45 αξιωματούχοι που θα εμβολιάζονταν έγιναν 126».
Παύλος Πολάκης:  «Ντροπή και αίσχος»
Επί του ζητήματος, τοποθετήθηκε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος, με ανάρτηση του στο Facebook, δηλώνει χαρακτηριστικά πως «αντί να εμβολιαστούν οι γιατροί, εμβολιάστηκαν πολιτικοί και στρατιωτικοί και τελείωσαν τα διαθεσιμα για σήμερα εμβόλια», ενώ, παράλληλα, αναφέρεται και στις ευθύνες του διοικητή του νοσοκομείου, Σωκράτη Μητσιάδη.
Παραδοχή και οι ευθύνες... «μπαλάκι»
Επιχειρώντας αρχικά να υποβαθμίσει το θέμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ισχυρίστηκε πως οι καταγγελίες «εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την ίδια την αλήθεια». Όμως ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, υπεύθυνος για το πρόγραμμα του εμβολιασμού, παραδέχθηκε πως «η καθυστέρηση που σημειώθηκε οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά» έσπευσε ωστόσο νατονίσει πως «το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου» και πως «ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση».
Και ο διοικητή του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» Σωκράτη Μητσιάδη παραδέχθηκε «αστοχία στον προγραμματισμό» «Σήμερα εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά», είπε ο κ. Μητσιάδης.
Θα διορθώνουμε τις όποιες αστοχίες ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, πετώντας ωστόσο το «μπαλάκι» στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που όπως είπε ενέκρινε την προτεραιοποίηση. «Ήμουν ο πρώτος ο οποίος μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα στο οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνουν και μικρά λάθη, αστοχίες, να τα διορθώσουμε, να δεχθούμε την κριτική. Όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα μέτρο και ένα όριο. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς που θα εμβολιάσουμε και μετά τα γηροκομεία μας, τις κλειστές δομές και μετά τις ευπαθείς ομάδες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή την δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος. Τους εμπιστεύομαι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στα 400.000 εμβόλια της Pfizer που έχουμε για τον Ιανουάριο», ανέφερε ο υπουργός.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: