Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Εργατικό Κέντρος Π.Ε. Πέλλας: «Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω - Δε Δουλεύω!»

Mε πρόσχημα την πανδημία νομοθετούνται μόνιμα μέτρα, χωρίς ημερομηνία λήξεως, εντάσσοντας και άλλους κλάδους και επαγγέλματα στην Κυριακάτικη εργασία όπως τις φαρμακαποθήκες και το λιανεμπόριο μέσω της δυνατότητας παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες εξ αποστάσεως και από τα εμπορικά καταστήματα λιανικής.
Με τη Δράση «Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω - Δε Δουλεύω!», καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους, να μη συναινέσουν εμπράκτως στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.
Με σεβασμό και κατανόηση στην κρίση πανδημίας και το πλήγμα που επιφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρακινούμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές, χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους:  ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ!.
Θα πρέπει καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι από κοινού, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς αυτό θα οδηγήσει:
- στην επικράτηση συνθηκών ολιγοπωλίου στην αγορά, εξαφανίζοντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, με αναπόφευκτη συνέπεια το λουκέτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
- στην αναστάτωση προσωπικής και οικογενειακής ζωής, παραβιάζοντας -συνταγματικώς κατοχυρωμένα και με αγώνες κεκτημένα- θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.
Για το λόγο αυτό, καλούμε τους καταναλωτές να προτιμούν με την επιλογή τους τις επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία.
Στηρίζουμε τη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές: Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω - Δε Δουλεύω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: