Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Οι ευρωπαϊκές χώρες εμβολιάζουν πρώτα ηλικιωμένους, η Ελλάδα αρχηγούς κομμάτων, στρατού και εκκλησίας

Τα πρώτα εμβόλια σε Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία, Πολωνία, Ισπανία έγιναν σε ηλικιωμένους. Στην Ιταλία μετά από παρέμβαση του Πάπα εμβολιάζονται οι άστεγοι. Στην Ελλάδα πάλι των 100 θανάτων την ημέρα, εμβολιάζονται πρώτοι οι αρχηγοί κομμάτων, στρατού και εκκλησίας.
Στο Βερολίνο το πρώτο εμβόλιο έγινε σε μία κυρία ηλικίας 101 ετών, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο κυρίες στο ίδιο γηροκομείο. Σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας προτεραιότητα δίνεται στους ηλικιωμένους, ενώ στο Βερολίνο εμβολιάζεται παράλληλα και το νοσηλευτικό προσωπικό. Το ίδιο συνέβη και στη Γαλλία αλλά και τη Σουηδία. Οι Ευρωπαϊκές χώρες, αξιοποιούν τα πρώτα εμβόλια για να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες, κίνηση πρωτίστως ουσιαστική και δευτερευόντως συμβολική.
Στην Ελλάδα αντιθέτως, πρώτοι εμβολιάζονται οι πολιτικοί αρχηγοί, το ιερατείο και ο εθνικός μας επιδημιολόγος Σ. Τσιόρδας ενώ προηγήθηκε ένα άνευ προηγουμένου σόου, παραλαβής των εμβολίων, το οποίο εκτός από επιτομή του αρχοντοχωριατισμού και κακογουστιάς, ήταν η αιτία να γελοιοποιηθεί η κυβέρνηση από χρήστες των social media που ξεκαρδίστηκαν στη θέα χιλιάδων αστυνομικών που αξιοποιήθηκαν για να μην κλαπούν τα εμβόλια από τις αποθήκες! «Είμαστε πρώτη χώρα σε αστυνομικούς ανά εμβόλιο» έγραψε χρήστης στο twitter.
Διαβάζουμε στην DW ότι μόνο στη γερμανική πρωτεύουσα έχουν ήδη ετοιμαστεί έξι κέντρα εμβολιασμού. Το μεγαλύτερο από αυτά διαθέτει 80 καμπίνες, ώστε να γίνονται ταυτόχρονα δεκάδες εμβόλια. Σε όλη τη Γερμανία δημιουργούνται 400 κέντρα.
Σε οίκο ευγηρίας της πόλης Χάλμπερσταντ οι γιατροί αποφάσισαν να εμβολιάσουν ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου πρώτη, μία ένοικο, ηλικίας 101 ετών. Η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε με δήλωση του Γερμανού υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν, που είπε ότι «εύχεται ό,τι καλύτερο» για την ηλικιωμένη κυρία.
Διαβάζουμε στον γαλλικό τύπο ότι το πρώτο εμβόλιο έγινε σε μία 78χρονη που νοσηλεύεται σε κλινική κοντά στο Παρίσι. Εμβολιάστηκαν πρώτοι 10 ηλικιωμένοι και μία νοσοκόμα με υποκείμενα νοσήματα, στο νοσοκομείο ενός προαστίου του Παρισιού και οι αμέσως επόμενες δόσεις πήγαν στο Γηροκομείο του νοσοκομείου της Dijon.
Μετά επισκεπτόμαστε τον Ελληνικό τύπο και διαβάζουμε τίτλους: «Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός», «Εμβολιάστηκε η πρόεδρος της δημοκρατίας», ακολούθως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος , ο Σ. Τσιόρδας και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο.
Όμως, θα έλεγε ένας καλόπιστος, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει σαν στόχο τον παραδειγματισμό. Και θα είμαστε πρόθυμοι και πρόθυμες να το πιστέψουμε, αν δεν είχαμε ήδη χιλιάδες δείγματα της πολιτικής τους. Αν δεν είχαμε δει τα νοσοκομεία σε πλήρη εγκατάλειψη, τους γιατρούς να  διαδηλώνουν μέσα στα Χριστούγεννα ότι δεν έγιναν οι υποσχόμενες προσλήψεις, τις ευπαθείς ομάδες να είναι έρμαιο των φάλτσων οδηγιών του ΕΟΔΥ, ασθενείς να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ.
Όσες φωτογραφίες κι αν βγάλει ο πρωθυπουργός στα σουβλατζίδικα των εργατικών συνοικιών, στο τέλος θα τον προδίδουν πάντα οι ίδιες οι πράξεις του.
Προτεραιότητα του δεν είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν, που έχουν πρώτοι την ανάγκη της στήριξης από την πολιτεία. Και πέραν τούτου, έχουμε και την ατυχία να γνωρίζουμε, ότι κανένας Ιερώνυμος δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Πάπα να εξασφαλίσει εμβόλια για αστέγους και πρόσφυγες. Περικυκλωμένοι από δήθεν Χριστιανούς, δήθεν πατριώτες, δήθεν φιλελεύθερους πρωθυπουργούς όλης της κοινωνίας.

Φωτεινή Λαμπρίδη
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: