Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Γιαννιτσά: Κατάθεση στεφάνου και εξόρμηση για την 1η Μάη

Η Τ.Ο. Πέλλας του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στα Γιαννιτσά, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τιμώντας την ιστορία, τις θυσίες και τους νεκρούς της παγκόσμιας εργατικής τάξης στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Ακολούθησε εξόρμηση σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου τα μέλη του Κόμματος συζήτησαν το μήνυμα της Πρωτομαγιάς του 2021, που βρίσκει την εργατική τάξη και το λαό βουτηγμένο «ως το λαιμό» στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα.
Από τις συζητήσεις αποκαλύφθηκε η πείρα που δημιουργήθηκε τον ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, πείρα που φανέρωσε περίτρανα πως σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και παρά τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής, κριτήριο δεν αποτελούν οι λαϊκές ανάγκες και η ικανοποίηση τους, αλλά η διασφάλιση των κερδών των λίγων.
Η κίνηση αυτή των μελών του ΚΚΕ επιβραβεύτηκε από το λαό της περιοχής, για την αξία που έχει να μην ξεχνάμε πως η σημερινή μέρα αποτελεί μέρα σύμβολο για τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης.
Κυριάρχησε το πλατύ κάλεσμα στο λαό της πόλης να απαντήσει με τη συμμετοχή του στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Μάη, βάζοντας πραγματικό εμπόδιο στις προσπάθειες να χτυπηθούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Τώρα είναι η ώρα η εργατική τάξη, ο λαός να αξιοποιήσουν τα δικά τους «όπλα» στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου. Με καθημερινές μάχες για το δίκιο τους, στον αγώνα για την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς.
Η 1η Μάη δείχνει τον δρόμο για το μέλλον!




Δεν υπάρχουν σχόλια: