Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ο Θεοχάρης, το BBC και τα χάλια μας

Αξίζει κανείς να ακούσει τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο ραδιόφωνο του BBC. Ηταν απολύτως θλιβερή η προσπάθειά του να πείσει ότι η χώρα μας έχει καλές επιδόσεις στον εμβολιασμό και ότι ο τουρισμός ανοίγει με όρους ασφαλείας.
Αμήχανος, αμυντικός, σχεδόν φοβισμένος, δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις "κανονικές" ερωτήσεις που του τέθηκαν. Γιατί ο συνομιλητής του έκανε το δημοσιογραφικό του καθήκον και αποδομούσε με στοιχεία το "ποίημά" του δυσκολεύοντας ή και εμποδίζοντας την ευδοκίμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Συνηθισμένος στο ελληνικό περιβάλλον απόλυτης μιντιακής ασυλίας της κυβέρνησης, ο Χ. Θεοχάρης δεν ήταν προετοιμασμένος να μιλήσει εκτός προστατευμένου πλαισίου. Και πήρε το ρίσκο να εκτεθεί σε μια ραδιοφωνική εκπομπή που φημίζεται για την αξιοπιστία και την καθαρότητά της.
Οικτρή αποτυχία. Αν ήταν η εποχή του "τσέο" της προκατόχου του επί ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου, τα αγγλικά του θα είχαν δώσει τροφή σε χιουμορίστες των ΜΜΕ που ακόμη σπάνε πλάκα με τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα.
Αλλά επειδή είναι πρώην βουλευτής του Ποταμιού που εντάχθηκε στη ΝΔ δεν λοιδορήθηκε και δεν διασύρθηκε όσο η η προηγούμενη υπουργός Τουρισμού σε κάθε ευκαιρία που παρουσιαζόταν.
Εδώ έχουμε εθιστεί να παρακολουθούμε live χαριεντισμούς δημοσιογράφων και υπουργών και μερικές φορές να ακούμε δημοσιογράφους να υποστηρίζουν την κυβέρνηση με τέτοιο πάθος που δεν το δείχνουν ούτε βουλευτές της ΝΔ.
Οπωσδήποτε δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τις αναγκαίες αποστάσεις ανάμεσα στην εξουσία και στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που πλέον είναι τα περισσότερα και τα ισχυρότερα με αποτέλεσμα να καθορίζουν το τοπίο της ενημέρωσης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κάθε λόγο ναι είναι απογοητευμένοι από τις επιδόσεις της "μεταγραφής" τους. Τον έβαλαν στην κυβέρνηση από σπόντα, επειδή αρνήθηκε το συγκεκριμένο υπουργείο η Ο. Κεφαλογιάννη, τον κράτησαν στον ανασχηματισμό πάλι από σπόντα, επειδή έφυγαν μόνο δύο υπουργοί, και τώρα διαπιστώνουν την ανεπάρκειά του να εκπροσωπήσει τη χώρα διεθνώς.
Το δίδαγμα είναι ότι η πολιτική αντοχή της κυβέρνησης εξαρτάται άμεσα από την προφύλαξη που της προσφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Οταν δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας, η πτώση είναι καταστροφική. Αποκαλύπτονται τα πραγματικά μεγέθη, καταρρέουν μύθοι και διαλύονται προπαγανδιστικές κατασκευές.
O δημοσιογράφος Στίβεν Σακούρ έκανε τη δουλειά του. Τίποτα περισσότερο από αυτό. Και επειδή είναι πολλά τα σάπια στο ελληνικό βασίλειο των ΜΜΕ φάνηκε με διαύγεια η γύμνια του βασιλιά και τα όρια της πολιτικής τουρισμού. 
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: