Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Γ.Γ.Α. - Μητρώο Αθλητικών Σωματείων: Τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα ποδοσφαιρικά σωματεία της Π.Ε. Πέλλας

32 είναι τα μέχρι σήμερα (4/5/2021) νομίμως εγγεγραμμένα ποδοσφαιρικά σωματεία της Π.Ε. Πέλλας, στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α.. Τόσο οι ικεσίες, οι παραινέσεις και οι προειδοποιήσεις από την αθλητική ηγεσία, όσο και οι προθεσμίες,
οι διευκολύνσεις, οι παρατάσεις και το κίνητρο των... χρημάτων, μάλλον δεν έφεραν την «ευτυχία» και δεν συγκίνησαν τα σωματεία και τους παράγοντες, αν κρίνουμε από τον σχετικά περιορισμένο αριθμό νόμιμα εγγεγραμμένων σωματείων.
Αν εξαιρέσουμε το ένα της Football League, τα τρία της Γ' Εθνικής (!!!), τα δύο των Υποδομών και τα δύο που δεν κατέβηκαν φέτος να αγωνιστούν, μας απομένουν σχεδόν τα μισά (45 είναι αυτά που δήλωσαν συμμετοχή φέτος σε όλες τις τοπικές κατηγορίες) που δεν έχουν κατά κάποιον τρόπο «νομιμοποιηθεί» ακόμη, αριθμός απογοητευτικός για μια Ένωση που θεωρείται από τις πιο οργανωμένες της χώρας και μάλιστα με υψηλότατη και επιφανής αντιπροσώπευση και στα διοικητικά της ΕΠΟ. Αυτό που αναμένω φυσικά και λογικά είναι, με πολύ τρέξιμο, πιέσεις και... «παρακάλια» προς κάθε αρμόδια αρχή, να λυγίσει ο «αδέκαστος» Υφυπουργός, να ανοίξουν ορθάνοιχτα «παράθυρα» ή κάποιες πίσω «πόρτες», ώστε με τον έναν ή άλλο τρόπο, να καταφέρουν στο τέλος να εγγραφούν αν όχι όλα, τα περισσότερα της Ένωσής μας και όλης της Επικράτειας, γιατί αλλιώς τόσο η ύπαρξη-βιωσιμότητα ιστορικών και άλλων σωματείων, όσο και η επανέναρξη τη νέα αγωνιστική περίοδο, στο σύνολο των Ενώσεων «χλομιάζει» επικίνδυνα! Είναι απορία όλων, πότε και πως θα προλάβουν όλα αυτά τα σωματεία μέσα στο καλοκαίρι, μια εποχή σχετικά «νεκρή» για την λειτουργία ερασιτεχνικών σωματείων, να κάνουν ότι απαιτείται για την οριστική και νόμιμη εγγραφή τους, ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστούν σε 3-4 μήνες στα επόμενα πρωταθλήματα και κύπελλα. Το μόνο που φαίνεται να μπορεί να σώσει την κατάσταση, είναι η αθλητική πολιτική ηγεσία να «κλείσει τα μάτια» και να περάσει «μπάι» χωρίς πολλά πολλά προαπαιτούμενα, όλα τα «εκκρεμή» σωματεία από την φάση της προεγγραφής στην φάση των ολοκληρωμένων και νόμιμων αιτήσεων...
Κάτι άλλο επίσης που προκαλεί εντύπωση στην δική μας Ένωση, είναι ότι μόνο οι τρεις ομάδες από τις τέσσερις που συμμετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής είναι «κανονικά και με το νόμο» εγγεγραμμένες, ενώ η αίτηση της μίας εκκρεμεί από τον Οκτώβριο! Τώρα πως γίνεται να συμμετέχει μια «μη νόμιμη» για τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της ΓΓΑ ομάδα σε λεγόμενο «εθνικό» πρωτάθλημα, μόνο ως ένα ακόμη ελληνικό ποδοσφαιρικό παράδοξο μπορεί να εκληφθεί... Άλλο θέμα αν προσωπικά δεν την θεωρώ «παράνομη» με την «ύποπτη» έννοια του όρου, όπως και καμία άλλη ομάδα της Επικράτειας που δεν κατάφερε την εγγραφή της στο Μητρώο. Εμείς όλοι που ζούμε από κοντά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια, ξέρουμε καλύτερα τι είναι νόμιμο και πολύ περισσότερο ηθικό σ' αυτές τις κατηγορίες. Αλλά όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα όσα έλεγε ο αυστηρά τυπικός και νομιμόφρων Υφυπουργός Αθλητισμούς κατά καιρούς, για την καταπολέμηση και εξάλειψη του φαινομένου ομάδων-σφραγίδων και άλλα συναφή για λαϊκή κατανάλωση, ήταν απλώς φούμαρα! Είμαι βέβαιος ότι το συγκεκριμένο σωματείο τελικά θα «νομιμοποιηθεί» κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον αν το ίδιο θέλει, όμως με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να μην αναφερθεί αυτή η «παρατυπία», όταν άλλα... πιο νόμιμα και πιο οργανωμένα σωματεία ασχέτως κατηγοριών, παρέμειναν ανερυθρίαστα και απαξιωτικά σε πλήρη αδράνεια για 6 μήνες, αποδυναμώθηκαν ή διαλύθηκαν με εγκληματικές αρμόδιες και αναρμόδιες αποφάσεις και τελικά με κυβερνητική εντολή, τους αφαιρέθηκε και το δικαίωμα να συνεχίσουν να συνεχίσουν και να τελειώσουν κανονικά την σεζόν με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα!
Κι επειδή όλα αυτά τα «καλά και άγια» όσο παράδοξα κι αν είναι, δεν θα σταματήσουν ποτέ να συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κανένας διορισμένος «σωτήρας» και «ηγέτης» στο Υπουργείο Αθλητισμού, την ΕΠΟ και τις Ενώσεις, δεν θα θέλει, δεν θα μπορέσει ή δεν θα του επιτρέπεται να δώσει λύσεις και μεις όλοι οι πέριξ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου παράγοντες, φίλαθλοι και φίλοι, αλλά και οι απαξιωμένοι ερασιτέχνες προπονητές και ποδοσφαιριστές, θα αναρωτιόμαστε κάθε φορά, αν πρέπει κι αν αξίζει να ασχολούμαστε, ξοδεύοντας κόπο, χρόνο και χρήματα για κάτι τόσο άρρωστο, που δεν φαίνεται να έχει και να επιθυμεί κανείς αρμόδιος την γιατρειά του.
Δείτε και τα 32 μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣ Πέλλας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: