Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Οι «Αμερικανοί» ξανάρχονται!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με έλεγχο στα οικονομικά.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (επαν)εμφανίστηκε χθες βράδυ από την Αμερική. Για δεύτερη φορά μετά τις 21 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μάρκος Δρακωτός, που φέρεται να εκπροσωπεί κονσόρτσιουμ ομογενών επιχειρηματιών, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας στήριξη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει αξιόπιστη λύση για τη διαδοχή του Γιάννη Αλαφούζου.
Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι το συγκεκριμένο κονσόρτσιουμ επιχειρηματιών, αφού πρώτα συλλέξει πληροφορίες για την κατάσταση της ομάδας, θα προχωρήσει στην άμεση ανάθεση σε ξένη εταιρεία ελεγκτών, εγνωσμένου κύρους, για διενέργεια πλήρους ελέγχου στα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, προκειμένου, εν συνεχεία, να καταθέσει την τελική της πρόταση.
Απευθυνόμενος προς τον κόσμο των «πράσινων», κάνει μια αντιπαραβολή των ένδοξων στιγμών του Παναθηναϊκού με τη σημερινή εικόνα αγωνιστικής παρακμής του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση Αλαφούζου και υπογραμμίζοντας με νόημα ότι προσφέρεται ένας εναλλακτικός δρόμος.
Από την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση στην παραπάνω ανακοίνωση ή έστω ανεπίσημη διαρροή, αν και τον περασμένο Οκτώβριο η προσέγγιση που είχε γίνει είχε αξιολογηθεί ως μη σοβαρή.
Οσον αφορά τον Μάρκο Δρακωτό, είναι ομογενής δεύτερης γενιάς, γιος του Νικήτα Δρακωτού, με καταγωγή από τη Σύμη Δωδεκανήσου, και έχει εκλεγεί πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης.
Εχει πτυχίο Νομικής, όμως ασχολείται με την οικογενειακή επιχείριση. Η εταιρία «M&N Managements Corporation» εδρεύει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και δραστηριοποιείται στο real estate. Η οικογένειά του έχει πολυσχιδή φιλανθρωπική δραστηριότητα στα ιδρύματα της ομογένειας, όπως το «XANAC» (Ελληνοαμερικανική Επιτροπή για την Ανάληψη Δράσεων στη Γειτονιά). Αλλωστε, για αυτό τον λόγο ο πατριάρχης της οικογένειας, Νικήτας Δρακωτός, τιμήθηκε ως το πρόσωπο του 2019 σε εκδήλωση της ομογένειας.
Στο μεταξύ, η απαίτηση της συντριπτικής πλειονότητας των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού έγινε αποδεκτή, έστω και κατόπιν εορτής, με την απόλυση του Λάζλο Μπόλονι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και στο κάδρο των ευθυνών τέθηκαν πλέον από τη διοίκηση του «τριφυλλιού» οι ίδιοι οι «πράσινοι».
Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο όσον αφορά το ενδεχόμενο τιμωρίας του Αρη με αφαίρεση βαθμών προσδίδει έξτρα κίνητρο στο αποψινό ματς (7.30) με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο «Κλ. Βικελίδης». Πέρα δηλαδή από το γόητρο, η κατάκτηση της νίκης αφορά και το ενδεχόμενο τροποποίησης του βαθμολογικού πίνακα, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό, πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης του Παναθηναϊκού στο Κορωπί υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού τεχνικού Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, ο επιχειρησιακός διευθυντής της «πράσινης» ΠΑΕ Σπύρος Βλάχος έστειλε στους παίκτες της ομάδας τα μηνύματα της ιδιοκτησίας και δη του Γιάννη Αλαφούζου.
«Οπως ήδη γνωρίζετε, η διοίκηση αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τον κύριο Μπόλονι και τον βοηθό του και για τις επόμενες έξι μέρες θα πορευτούμε με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο. Από εδώ και στο εξής δεν θέλουμε να ακουστεί κανένα παράπονο και καμία δικαιολογία. Πρέπει να καταλάβετε πως είμαστε όλοι κομμάτι μιας μαύρης σελίδας στην ιστορία του συλλόγου. Δεν καταφέραμε, για καθαρά ποδοσφαιρικούς λόγους, να εξασφαλίσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη. Η δουλειά σας είναι να κερδίσετε τα δυο επόμενα παιχνίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Κώστας Μανωλιουδάκης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: