Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Η Κούβα ξεκίνησε τον εμβολιασμό με δικά της εμβόλια

Η Κούβα ξεκίνησε τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού της την Τετάρτη ενάντια στον κορονοϊό με δύο εγχώρια εμβόλια που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών.
Όπως μεταδίδει το NBC, η Κούβα είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού τον Ιούνιο αφού λάβει άδεια από την αρμόδια αρχή της χώρας. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας είπε ότι θα εμβολιάσει 1,7 εκατομμύρια κατοίκους της Αβάνας, η οποία βρίσκεται επίκεντρο της επιδημίας, από τώρα έως τον Αύγουστο, καθώς και κατοίκους άλλων επαρχιών.
Η χώρα είχε λιγότερες μολύνσεις σε σχέση με άλλες χώρες της περιοχής λόγω αυστηρών περιορισμών αλλά και κλεισίματος αεροδρομίων για οκτώ συνεχόμενους μήνες.
Ωστόσο, όταν τα αεροδρόμια άνοιξαν ξανά, με περιορισμένες πτήσεις, ο ιός άρχισε να αυξάνεται. Τον Απρίλιο καταγράφηκαν 31.346 κρούσματα και 229 θάνατοι, σε σχέση με 12.056 κρούσματα και 146 θανάτους σε όλο το 2020.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να εμβολιάσει και τα 11 εκατομμύρια άτομα στο νησί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Κούβα δεν έχει αγοράσει εμβόλια όπως έχουν κάνει άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: