Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Μην είστε μ@λ@κες!

Υπήρξαν στιγμές που στις νυχτερινές μου βόλτες πέτυχα κοπέλες να περπατούν μόνες. Μπορούσα να διακρίνω από απόσταση το φόβο τους επειδή ένας άνδρας κινείτο κοντά τους. Έβλεπα τα κοφτά βλέμματα προς τα πίσω, την αγωνία, την επιτάχυνση.
Πάντα προσπαθούσα είτε να αλλάξω πεζοδρόμιο είτε να μειώσω την ταχύτητα, ώστε το κορίτσι να νιώσει πιο άνετα. Πολλές φορές, μάλιστα, παρατηρούσα από απόσταση μην τυχόν και τους την πέσει κάποιος- να παρέμβω...
Με ενοχλεί πολύ το ότι οι γυναίκες δεν νιώθουν την ίδια ελευθερία που βιώνω όταν βαδίζω τη νύχτα -απολύτως άφοβα-, διότι ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ σεξουαλική παρενόχληση.
Δεν έχει καθόλου πλάκα η υπόθεση με τον τύπο που ακολούθησε την κοπέλα, νύχτα, στη Νέα Σμύρνη με το πέος του έξω... Είναι γροθιά στο στομάχι το ότι κάθε κοπέλα έχει μια αντίστοιχη ιστορία να διηγηθεί. Ότι αυτού του είδους η παρενόχληση μοιάζει... κανονική. Δεν είναι!
Κι αν κάποιοι του δικού μου φύλου δεν μπορούν να συναισθανθούν αυτόν το φόβο, θα πω μόνο ότι στη θέση της κοπέλας θα μπορούμε να είναι η αδερφή σας, η μάνα σας, η σύζυγος ή ο δεσμός σας. Τώρα το νιώθετε καλύτερα;
Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε συμπεριφορές που τρομάζουν τις γυναίκες και τους περιορίζουν την ελευθερία. Ούτε κατά διάνοια δεν συνιστά φλερτ ο φόβος και η χυδαιότητα. Νιώστε, σκεφτείτε, πάρτε χαμπάρι. Μην είστε μαλάκες!
Μπράβο στο κορίτσι που προχώρησε σε δημοσιοποίηση του βίντεο και των φωτογραφιών, είπε την ιστορία, έγινε viral και ο τύπος συνελήφθη το απόγευμα. Πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι δεν είστε μόνες. Να μιλάτε, να φωνάζετε, να καταγγέλετε. Είμαστε μαζί σας!

Λουκάς Βελιδάκης  
Από το Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: