Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Le Figaro: «Δάκρυα γύρω από τα τσιμεντένια νέα μονοπάτια της Ακρόπολης»

Με άρθρο υπό τον τίτλο «Αθήνα: Δάκρυα γύρω από τα τσιμεντένια νέα μονοπάτια της Ακρόπολης» η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αναφέρεται στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα για την τσιμεντοποίηση του βράχου της Ακρόπολης.
Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της και επικαλούμενη τους χαρακτηρισμούς των επικριτών κάνει λόγο για «έγκλημα», «αηδία», «ακαλαίσθητο», σχετικά με τα νέα «μονοπάτια» από τσιμέντο πάνω στον βράχο της Ακρόπολης που ενώνουν τα Προπύλαια, τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο.
Σημειώνει πως οι διάδρομοι αυτοί από τσιμέντο, που μπορεί να φτάνουν σε μερικά σημεία και τα οκτώ μέτρα πλάτος, προκάλεσαν την οργή ενός μέρους του κοινού αλλά και των ειδικών που μίλησαν για «τσιμεντοποίηση» και την αισθητική υποβάθμιση αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού κοσμήματος της ελληνικής αρχαιότητας.
Παράλληλα, το ρεπορτάζ φιλοξενεί την άποψη του αρχιτέκτονα δρ. Τάσου Τανούλα που δήλωσε ότι «πρόκειται για τραυματισμό του βράχου γιατί είναι μνημείο. Το να καλύπτεις τον βράχο είναι σαν να καλύπτεις το μνημείο».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: