Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Κύπελλο Ερασιτεχνών - ΕΠΣ Πέλλας: Αναγέννηση Δωροθέας - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (0-2)0-4

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας πέρασε νικηφόρα στην επόμενη φάση του κυπέλλου από την φιλόξενη Δωροθέα και την μαχητική τοπική Αναγέννηση, με μεγάλο πρωταγωνιστή και εκτελεστή τον Γιάννη Κούμπου.
Η Πέλλα και ο προπονητής Γιάννης Χαρπίδης αυτό που είχαν σχεδιάσει όλη την τελευταία βδομάδα, αυτό κι έπραξαν κι έβγαλαν στο χορτάρι, μπαίνοντας σοβαρά και πειστικά από το πρώτο λεπτό για να «καθαρίσουν» όσο ήταν δυνατό πιο γρήγορα και εύκολα την υπόθεση πρόκριση. Βέβαια η συνέπεια και η χρονική ακρίβεια των τεσσάρων τερμάτων που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι για να φτάσουν στην ευρεία εκτός έδρας νίκη, δεν θα μπορούσε να προγραμματιστεί ούτε από τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή του πλανήτη Summit!
Τα πρώτα διαστήματα των δύο ημιχρόνων, κι από άποψη απόδοσης, όσο και από άποψη αποτελεσματικότητας, ήταν τα κομβικά για την εξέλιξη τόσο του αγώνα, όσο και του τελικού σκορ. Προηγήθηκε χρονικά το χατ-τρικ του Γιάννη Κούμπου (10', 15, 59') με διάφορους τρόπους εκτέλεσης, για να γράψει το τελικό σκορ ο Νίκος Τζιότζιος με κεφαλιά λίγα λεπτά αργότερα (64').
Πολλές και σίγουρα πολύ περισσότερες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους που είχαν την υπεροχή και τον έλεγχο, όμως οι δύο μεγάλες ευκαιρίες (τετ α τετ) και το δοκάρι των γηπεδούχων σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, στα χρονικά σημεία που χάθηκαν, θα μπορούσαν ίσως να αλλάξουν την μορφή του αγώνα και να προβλημάτιζαν τους φιλοξενούμενους αν έβρισκαν τελικά στόχο.
Συνολικά καλή απόδοση και δίκαιη η νίκη-πρόκριση για τον Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, έστω και με κάποια αγωνιστικά κενά διαστήματα, ενώ για την Αναγέννηση που αυτό παιχνίδι λογικά δεν αποτελεί κριτήριο και σημείο αναφοράς, μένει η φιλότιμη προσπάθεια και η συνέχεια της προσπάθειας με περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, που ίσως με αντιπάλους ισοδύναμους, της δώσουν κάτι περισσότερο.
Το επόμενο ΣΚ ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας ρίχνεται στην μάχη του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου εντός έδρας τον Ολυμπιακό Γαλατάδων, ενώ η Αναγέννηση Δωροθέας για τον 1ο όμιλο υποδέχεται τον ΑΣ Πρόμαχοι.
Οι συνθέσεις
Αναγέννηση Δωροθέας (Μπογδάνης): Τσούλος, Νούσης, Κουρουκαφόπουλος, Αδέμης, Παναγιωτίδης, Σταματιάδης, Φουντουκίδης (Λάζιος 65'), Πέικος Π., Πέικος Ι., Τσαβδάρης (Παρασκευάς 46'), Κλεισούρης.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Μπρατσούδης Χ., Παναγιωτέλης, Λαμπρούδης, Τζιότζιος, Πλιόγκας, Καμπούρης (Καραμούζας 72'), Βουδούρης, Κούμπους (Αλμπάνης 70'), Μήτκας, Μπουράκης (λ.τ. Κωνσταντινίδης 27'), Στάγκος (Μακρίδης 72'). Δεν αγωνίστηκαν προληπτικά οι Πιτσάρης, Νινιατσούδης, ενώ απουσίασαν για διάφορους λόγους οι Αλευρούδης Κ., Αλευρούδης Μ., Βογιατζής, Τσίζμας, Κατσαμακτσής και Ρέκος. 
 
Μια προσφορά

 








Δεν υπάρχουν σχόλια: