Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για απευθείας ανάθεση Άδωνι: Προσβάλλει τον ελληνικό λαό

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Άδωνι Γεωργιάδη μετά τις αποκαλύψεις για την απευθείας ανάθεση έργου 20.000 ευρώ στην εταιρεία «Interview» που έχει προνομιακή σχέση με τον κουμπάρο του
Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο Γεωργιάδης δεν θα είχε "σταθεί" ως υπουργός μετά την αποκάλυψη για απευθείας ανάθεση σε "κολλητό".
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συγκροτήσει σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης και απόκρυψης οποιασδήποτε φωνής της ασκεί κριτική, γεγονός που τελικά πλήττει τη Δημοκρατία», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτηςστον τηλεοπτικό σταθμόBLUESKY.
«Η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά γενικώς και αορίστως τις δημοσκοπήσεις», εξήγησε, «αλλά συγκεκριμένο περιστατικό». «Ζητάμε τη διερεύνηση των ειδικών σχέσεων που φαίνεται να έχει με την κυβέρνηση, ο ιδιοκτήτης της δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, ο οποίος έλαβε 270.000 ευρώ μέσω άλλης εταιρείας με απευθείας αναθέσεις», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Επομένως η πρόταση για εξεταστική γίνεται για να ελεγχθεί συγκεκριμένο περιστατικό διοχέτευσης κρατικού χρήματος –χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων- σε ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας με ενέργειες της κυβέρνησης», πρόσθεσε. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «είχε ζητήσει από το Μάιο την κατάθεση του συνόλου των στοιχείων σχετικά με τις πρακτικές δημοσκοπήσεων της εταιρείας OpinionPoll στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κάτι που η ΝΔ –εκμεταλλευόμενη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία- μπλόκαρε».
Ερωτηθείς για την εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει εάν ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου συνεργάζεται με τον κ. Γεράκη –διευθύνοντα σύμβουλο της MARC».
Κάνοντας λόγο για μία σταθερή πρακτική εδώ και χρόνια«οι δημοσκοπήσεις να μην αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία», επανέλαβε χαρακτηριστικά παραδείγματα: «πριν τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο μέσος όρος της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο σύνολο 21 δημοσκοπήσεων ήταν στις 15 μονάδες και η διαφορά στην κάλπη τελικά ήταν 8,5 μονάδες, ενώ ανάλογη κραυγαλέα απόκλιση μεταξύ δημοσκοπήσεων και πραγματικού αποτελέσματος είχαμε και στο δημοψήφισμα του 2015».
Αναφερθείς στις εξελίξεις στην Αυστρία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: «εκεί υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό με αυτό που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών για τον κ. Γεωργιάδη».«Ο καγκελάριος Κουρτς φέρεται να χρηματοδοτούσε –μέσω της κυβέρνησής του- συγκεκριμένη εταιρεία για να τον δείχνει “ανεβασμένο”, όπως και δημοσιογράφους για να τον λιβανίζουν. Μετά την αποκάλυψη αυτή, η Αυστρία βούιζε επί δέκα μέρες, με αποτέλεσμα ο καγκελάριος να μην μπορέσει να αντέξει την πίεση και να παραιτηθεί», επισήμανε. «Την ίδια στιγμή στη χώρα μας, έχουμε την αποκάλυψη από την Εφημερίδα των Συντακτών, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης, κάνει απευθείας αναθέσεις σε στενό συνεργάτη του κουμπάρου του για να χειραγωγεί ενδεχομένως συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις. Και η είδηση αυτή είναι “εξαφανισμένη” από παντού στα μέσα ενημέρωσης», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Η συντριπτική πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μας, λειτουργεί σήμερα ως ένα σύστημα συγκάλυψης ακραίων περιστατικών αδιαφάνειας και διαφθοράς, καλύπτοντας και αποσιωπώντας οποιαδήποτε φωνή κριτικής και διαφοροποίησης απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτό δεν είναι ζήτημα απλώς και μόνο πολιτικών ή ιδεολογικών κατευθύνσεων, είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία».
Όσον αφορά τη συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών διεργασιών και πολιτικών μετατοπίσεων». «Φαίνεται στις μετρήσεις – στο μέτρο που εκφράζουν την κατάσταση στην κοινωνία- ότι διαμορφώνεται μια πλειοψηφική τάση που βλέπει πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας: «η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση είναι μια πραγματικότητα, η φθορά της είναι τεράστια και αυτό δημιουργεί το έδαφος για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα».
Τέλος, εκφράζοντας τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τόνισε: «της εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να αντιμετωπίσει αυτήν την περιπέτεια, είμαι σίγουρος ότι έχει το ψυχικό σθένος και τη δύναμη να τα καταφέρει και σε αυτή τη μάχη που είναι η πιο σημαντική και η πιο δύσκολη».​
Ηλιόπουλος σε Γεωργιάδη: «Και οι μακεδονομάχοι χρειάζονται τις απευθείας αναθέσεις»
Ιδιαίτερα στριμωγμένος εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεοπτική του συνέντευξη κόντρα στον Νάσο Ηλιόπουλο μετά και την αποκάλυψη για την απευθείας ανάθεση έργου 20.000 ευρώ στην εταιρεία «Interview» που έχει προνομιακή σχέση με τον κουμπάρο του διευθυντης προγράμματος του ΒΕΡΓΙΝΑ TV.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο θέμα είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη πως ο τίτλος αυτής της υπόθεσης είναι «Και οι μακεδονομάχοι χρειάζονται τις απευθείας αναθέσεις».
«Ο κ. Γεωργιάδης έκανε μία απευθείας ανάθεση σε εταιρεία δημοσκοπήσεων που έχει προνομιακή σχέση με τον κουμπάρο του. Αυτή η ενέργεια, για την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού που ο κ. Γεωργιάδης έχει κάνει σπορ να προσβάλλει, είναι εξαιρετικά προκλητική», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να αφήσει τις υπεκφυγές και να στηρίξει στη Βουλή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής, με επίκεντρο τη λίστα Πέτσα και τις προνομιακές σχέσεις που φέρεται να έχει η δημοσκοπική εταιρεία OpinionPoll με την κυβέρνηση. «Ειδικά για την OpinionPoll είχαμε ζητήσει έλεγχο από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από τη Βουλή, μια διαδικασία που η ΝΔ μπλόκαρε», είπε.
Τόνισε μάλιστα ότι «είναι ενδεικτικό πως από τη λίστα Πέτσα, που υποτίθεται ότι αφορούσε καμπάνια υπέρ της δημόσιας υγείας, πήραν χρήματα κανάλια που μιλούσαν ανοιχτά κατά του εμβολιασμού και έδιναν συμβουλές στους πολίτες να μην φοράνε μάσκα –περιφερειακά μέσα, φίλοι του κ. Γεωργιάδη».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος να σημειωθεί ότι όχι μόνο παραδέχεται αλλά και υπερασπίζεται την επιλογή του να κάνει απευθείας ανάθεση στην εταιρεία «Interview», προσπάθησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ηθικό θέμα και ότι η απευθείας ανάθεση έγινε με αξιοκρατικούς όρους.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η προσπάθεια του Άδωνι Γεωργιάδη να επιδείξει έργο αφού εξαιρετικά νευριασμένος άρχισε να αραδιάζει τα δισεκατομμύρια των επενδύσεων που έχει φέρει στη χώρα.
«Πληρωμένη» ήταν η απάντηση που του έδωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος: «την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκαν περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες κατά το 70% ήταν πλήρους απασχόλησης». «Την ίδια περίοδο υπήρξε ρεκόρ ξένων άμεσων επενδύσεων και εξαγωγών», επισήμανε. «Αντίθετα σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει γιατί δημιουργήθηκαν 80.000 θέσεις εργασίας. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 100.000 άνεργοι έχουν γίνει οικονομικά ανενεργοί, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ψάχνουν καν για δουλειά», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου.
«Ήταν καταστροφή οι 400.000 θέσεις εργασίας και είναι επιτυχία οι 80.000 της ΝΔ;» αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: