Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Παγκόσμια ημέρα... του «κοπρόσκυλου» που κάθεται τρεις μήνες τον χρόνο!

Εμείς οι «άχρηστοι, οι ανίκανοι» γιορτάζουμε σήμερα. Χρόνια μας πολλά λοιπόν… Παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού σήμερα.
«Του κοπρόσκυλου που δουλεύει μόνο 20 ώρες την βδομάδα. Που κάθεται τρεις μήνες τον χρόνο. Που έχει γιορτές και αργίες και πληρώνεται αδρά»
Γιορτάζει ο Γιάννης που απολύθηκε από το ιδιωτικό στα 55 του και πήγε αναπληρωτής στην Σύμη. Και ευτυχώς που τσοντάρουν οι δικοί του για να τα βγάλει πέρα.
Γιορτάζει η Μαρία που πηγαίνει σε 4 σχολεία και πρέπει να αγοράσει μεταφορικό μέσο γιατί συνήθως αργεί να πηγαίνει από το ένα σχολείο στο άλλο, ένα φτηνό μεταχειρισμένο με δόσεις.
Γιορτάζει η Αθανασία που είναι διορισμένη στο Μεσολόγγι έρχεται κάθε Παρασκευή το μεσημέρι και κάθε ξημέρωμα Δευτέρας γυρίζει πάλι πίσω κλαίγοντας σε όλη την διαδρομή, γιατί ο γιος της δυο χρόνων την παίρνει χαμπάρι και της ζητάει να μην φύγει.
Γιορτάζει ο Νίκος που δουλεύει σε ειδικό σχολείο και κάποιες φορές χρειάζεται βοήθεια στην τάξη γιατί υπάρχει μόνο ένας συνάδελφος ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Γιορτάζει ο Μανώλης σύνοδος παράλληλης στήριξης που τον έστειλαν για ένα παιδί αλλά τελικά είναι υπεύθυνος για άλλα δυο ακόμα.
Γιορτάζει η Ειρήνη αναπληρώτρια έγκυος δυο μηνών που τελικά έπρεπε να διαλέξει και παραιτήθηκε τελικά. Αλλά ξέρει ότι θα ρθει η στιγμή που δεν θα της φτάνουν τα μόρια για να γίνει μόνιμη και θα το μετανιώσει.
Γιορτάζει η Σοφία μάνα παιδιού με με αυτισμό που παρόλο τα προνόμια, τις άδειες και τις ελαφρύνσεις φεύγει, τελευταία από το σχολείο.
Γιορτάζει η Ναταλία που δίνει κρυφά χρήματα σε μαθητή της που έχει και τους δυο γονείς του άνεργους και αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.
Εμείς οι «άχρηστοι, οι ανίκανοι» γιορτάζουμε σήμερα. Χρόνια μας πολλά λοιπόν….

Έλενα Βαλατσού - καθηγήτρια, μαθηματικός
Πηγή: alfavita.gr

1 σχόλιο:

elias monarchist είπε...

1982.
Δεν είστε κοπρόσκυλα
αλλά και να είστε
δε πειράζει

Ελλάδα ειναι εδώ
όλοι λαμόγια είναι