Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Οι πλημμύρες στην Εύβοια, ο «ανέμελος» Μητσοτάκης και η «αφασία» του Πέτσα

Δύο περίπου μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου ήλθαν οι βροχές. Μιας μέτριας έντασης κακοκαιρία αρκούσε για να απογυμνώσει τις υποσχέσεις που έδωσε στην Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός δεν καλείται να διαχειριστεί την αδυναμία της κυβέρνησης του να πραγματοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε. Ότι με γρήγορους ρυθμούς θα προχωρήσει η θωράκιση των περιοχών που είχαν καεί.
Τι σημαίνει αυτό;
Για όσους ζουν στην Ελλάδα και ξέρουν σημαίνει ότι πρέπει πρωτίστως να υπερπηδηθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούν την εκτέλεση των έργων.
Έγινε κάτι τέτοιο;
Αν γινόταν δεν θα είχαμε τη σημερινή εικόνα.
Έχει ολοκληρωθεί περίπου το 10% των αντιδιαβρωτικών έργων αλλά τα πιο ουσιώδη για την θωράκιση της περιοχής αντιπλημμυρικά έργα βρίσκονται στο 0%. Δεν έχουν ξεκινήσει.
Αλλά δεν είναι μόνο η αδυναμία της κυβέρνησης.
Είναι και η λιγότερο ατυχής προσπάθεια να διασκεδαστεί με «αφασίες»
Γιατί «αφασία» χαρακτηρίζεται, από όσους έχουν τη στοιχειώδη γνώση, το επιχείρημα του Στέλιου Πέτσα ότι οι καταστροφικές πλημμύρες στην Βόρειο Εύβοια δεν έχουν σχέση με τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει να διαχειριστεί και κάτι ακόμα.
Την «ανέμελη» εικόνα του.
Οι φωτογραφίες του να κάνει ηλιοθεραπεία ενώ η Εύβοια πνιγόταν έχουν… πλημμυρίσει το διαδίκτυο.
Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου δεν μπορεί να μην τις είδαν ούτε μπορεί να μην διάβασαν τα διόλου κολακευτικά σχόλια που τις συνοδεύουν.
Συμπερασματικά. Μια βροχή όχι μόνο δεν σώζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά αποκαλύπτει τις αδυναμίες της που μαζί με τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους είχε ως αποτέλεσμα να βλέπουμε στις οθόνες μας μετά τα καμένα, τα πλημμυρισμένα σπίτια.
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: