Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

O «Superman» δεν είναι εδώ για να βασανίζει τους πολίτες

«Πόλεμο» με ομοσπονδία εργαζομένων άνοιξε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Η ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB για τις ευθύνες των εργαζομένων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) στη μη απονομή συντάξεων χηρείας του πρώην ΝΑΤ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.
Η ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της με τίτλο: «Ο υπουργός Εργασίας τελικά έχει ’’ξεφύγει’’ εντελώς !!!» αναφέρει μεταξύ άλλων πως «πρέπει να υπάρχουν και όρια στα επικοινωνιακά τερτίπια του κυρίου Υπουργού, που καλό θα ήταν να προσεγγίζει τη φύση των προβλημάτων του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος, όχι αναλόγως των likes που λαμβάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Ο υπουργός είχε αναρωτηθεί: «Ως πότε θα κρύβονται ορισμένοι υπάλληλοι πίσω από τεχνητά εμπόδια που οι ίδιοι θέτουν δίχως να συναισθάνονται τις ανάγκες αυτών που υπηρετούν;» και με ύφος τόνιζε πως «ας κατανοήσουν όλοι ότι δεν είμαστε εδώ για να βασανίζουμε τους πολίτες, αλλά για να τους υπηρετούμε. Και γι’ αυτό καλό θα είναι όλοι να ξεχάσουν τόσο την αδιαφορία όσο και τις δεσποτικές συμπεριφορές απέναντι σε ήδη ταλαιπωρημένους από το κράτος πολίτες». 
Η απάντηση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ δεν άργησε να έρθει και ήταν καυστική: «Εάν πράγματι ενδιαφέρεται για τον εκσυγχρονισμό και την προαγωγή του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος, τότε να αφήσει κατά μέρος τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να κοιτάξει να δει το πώς θα αποκτήσουμε σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, το πώς θα στελεχωθούν οι αποδεκατισμένες υπηρεσίες μας και το πώς θα λυθεί το γενικευμένο μπάχαλο που επικρατεί με την διοικητική αναδιάρθρωση λόγω ενοποίησης των πρώην ταμείων. Εάν τα κάνει όλα αυτά, τότε θα έχει και ουσιαστική σημασία το πέρασμά του από το συγκεκριμένο υπουργείο και δίχως άλλο, θα δικαιολογήσει και τον ρόλο του ως Superman».
 
Σ.Ι.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: