Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Κουρτς παραιτήθηκε για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης καλύπτει την Opinionpoll

«Ο ακροδεξιός και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, Σεμπάστιαν Κουρτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από Καγκελάριος επειδή έδωσε 1 εκατ. κρατικό χρήμα σε στημένες δημοσκοπήσεις και δημοσιεύματα. Στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης έχει μοιράσει πάνω από 50 εκατ. κρατικό χρήμα με τις γνωστές λίστες και απευθείας αναθέσεις και μπλοκάρει τον όποιο έλεγχο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:
Ο ακροδεξιός και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, Σεμπάστιαν Κουρτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από Καγκελάριος επειδή έδωσε 1 εκατ. κρατικό χρήμα σε στημένες δημοσκοπήσεις και δημοσιεύματα. Στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης έχει μοιράσει πάνω από 50 εκατ. κρατικό χρήμα με τις γνωστές λίστες και απευθείας αναθέσεις και μπλοκάρει τον όποιο έλεγχο. Δεν επιτρέπει ακόμα και την σύγκλιση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής να εξετάσει τα στοιχεία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παραβιάζοντας τον νόμο. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν, ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll, μέσω άλλης εταιρίας του συνδεδεμένης με τη δημοσκοπική, έλαβε με απευθείας ανάθεση 270.000 ευρώ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας. Και η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική.
Ό,τι και να κάνει ο κ.Μητσοτακης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Όπως δεν τα κατάφερε και ο επιστήθιος φίλος του, κ. Κουρτς. ​
Ν. Ηλιόπουλος: Μη σας πιάνει πανικός - Είμαστε ακόμα στην αρχή
Απάντηση με... νόημα επιφύλασσε ο Νάσος Ηλιόπουλος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος νωρίτερα σε μια κίνηση πανικού ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον πολιτικό φορέα χαλκευμένων δημοσκοπήσεων στη χώρα!
Δεν αξίζει κανείς να ανατρέξει καν με μια στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα σε δημοσκοπήσεις των τελευταίων οκτώ ετών για να καταδείξει την ιλαρότητα της τοποθέτησης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Ίσως θα ήταν βοηθητικό για εκείνον να μελετούσε εκτός από το Ντοκουμέντο -εξώφυλλα του οποίου παραθέτει ως τεκμήρια- τις προφητείες των γκάλοπ συστημικών εφημερίδων για τις εκλογές του 2019 και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα τους.
Και επισημαίνουμε το 2019, μάχη νικηφόρα για τη Νέα Δημοκρατία, για να μην μιλήσουμε για την περίοδο του δημοψηφίσματος που απονομιμοποιήθκαν πλήρως οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα με τα διαβόητα «όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με το Ναι»...
Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο
«Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιγραφή μεθόδων Μητσοτάκη από τον εξαναγκασθέντα σε παραίτηση, πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Κουρτς, μαρτυρά πολύ μεγάλο πανικό.
Και να φανταστείτε είμαστε ακόμη στην αρχή.
Τα καλύτερα έπονται …​».
Γ. Οικονόμου: Το μόνο αντίστοιχο χειραγώγησης που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση με βοσκοτόπια
Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας τη δημοσίευση του αρχηγού στης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε επισημάνει: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αναφέρεται στην Ελλάδα ως «μικρή». Υποτιμά την πατρίδα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τη φέρει στα δικά του, μικρά πολιτικά μέτρα. Όσον αφορά στα περί «στημένων» δημοσκοπήσεων για να φρεσκάρει τη μνήμη του, ας συμβουλευτεί τους «δημοσιογραφικούς» του βραχιονες και μετά τα εκλογικά αποτελέσματα. Κατά τα αλλά το μόνο αντίστοιχο χειραγώγησης που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση με βοσκοτόπια και υπόγειες διαδρομές ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ για το στήσιμο -εκτός και εντός εισαγωγικών- καναλιών και εφημερίδων».
Βεβαίως καλό θα ήταν να θυμηθεί ο κ. Οικονόμου πως οι συγκεκριμένες κατηγορίες για τα «βοσκοτόπια» κατέρρευσαν στη προανακριτική - φιάσκο που έστησε η Νέα Δημοκρατία αλλά μάλλον στο πόλεμο της προπαγάνδας του Μαξίμου δε χωρούν ούτε καν τα συμπεράσματα της ίδιας της κοινοβουλευτικής της ομάδας.
 
Πηγή: left.gr

1 σχόλιο:

elias monarchist είπε...

1982 ����������������������������������������
Ο κουρτς είναι καλός άνθρωπος

οι συντηρητικοί είναι καλοί άνθρωποι
δε κάνουν βιαιότητες όπως οι Ναζί

δεν είμαστε το ίδιο
κρίμα που τον παράτησαν
οι νεοταξιτες