Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

«Στο σφυρί» ως το 2015 η Cyta στην Κύπρο

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ Σ/Ν ΩΣ ΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ
Η κυπριακή Cyta είναι η πιο έτοιμη από τις κυπριακές ημικρατικές εταιρείες να πάρει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, όπως είπε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Η εταιρεία αρχικά θα μετοχοποιηθεί και στη συνέχεια το Δημόσιο μέσω διαδικασίας αποκρατικοποίησης θα πρέπει να βρει επενδυτή, μέχρι το 2015, όπως σημείωσε ο ίδιος μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, η οποία συζητά από τις 9 το πρωί το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
Η κυπριακή Βουλή συζητά αναλυτικά τις κινήσεις που θα αποφασιστούν και έχει δυνατότητα να επιφέρει αλλαγές στο νομοσχέδιο, αν και σε περίπτωση που αυτές είναι εκτεταμένες θα έχουν αποτέλεσμα την ανάγκη νέας διαβούλευσης με την Τρόικα αφού το νομοσχέδιο είναι συμφωνημένο με τους δανειστές.
Η έγκρισή του θα πρέπει να έχει γίνει ως τις 5 Μαρτίου, τελευταία διορία για την ολοκλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεων.
Εξω από τη Βουλή εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA). Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν επίσης τρίωρη παγκύπρια στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί και ο Οργανισμός λειτούργησε με το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας.
Οι διαμαρτυρόμενοι έξω από τη Βουλή κρατούν πανό με συνθήματα όπως «Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου», «Οι συντάξεις μας έσωσαν το κράτος».
Σημειώνεται ότι προ ημερών διατυπώθηκε δριμύ «κατηγορώ» από τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ κατά των συντεχνιών που είναι οργανωμένες στους ημικρατικούς οργανισμούς, με αφορμή το μπαράζ απεργιών στην ΑΗΚ, στη Cyta και την ΑΛΚ.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: