Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Πέλλα - Προφήτης Ηλίας (3-0)4-1

Ένα πολύ εύκολο ποδοσφαιρικό απόγευμα πέρασε σήμερα η ομάδα μας, αφού βρήκε κι έκανε απέναντι ίσως στον πιο αδύναμο αντίπαλο της κατηγορίας Προφήτη Ηλία. Η ομάδα μας μ' ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» πολύ νωρίς το παιχνίδι και ο κ. Τσιμπίνης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, κάνοντας παράλληλα και συντήρηση δυνάμεων.
Καταιγιστική η Πέλλα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, έκλεισε στα καρέ του τον Προφήτη Ηλία, δημιουργώντας σωρεία ευκαιρίων με κάθε τρόπο και με κάθε ποδοσφαιριστή. Το εφιαλτικό πρώτο 30λεπτο για τον Προφήτη Ηλία τέλειωσε με μόλις τρια τέρματα παθητικό, αφού η αστοχία και η ατυχία απέτρεψαν την ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση του σκορ. Ο χορός των γκολ άρχισε στο 6', μ' ένα τυχερό όσο όμως και θεματικό τέρμα από τον Χαχαμίδη που κρέμασε με σέντρα σουτ το τερματοφύλακα, αλλά «όλα τα λεφτά» ήταν η εξαιρετική ομαδική προσπάθεια που προηγήθηκε. Στο 24' ο Καραμούζας με κεφαλιά σε πρώτο χρόνο από κόρνερ του Ρίσκου, νίκησε αμυντικούς και τερματοφύλακα και διπλασίασε τα τέρματα για την Πέλλα(4η φωτογραφία). Πέντε λεπτά αργότερα από στημένο και πάλι με τον Ρίσκο και αναταραχή στην περιοχή των φιλοξενουμένων, ο Στάγκος με όμορφο κοντινό ανάποδο ψαλίδι ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, σφραγίζοντας ουσιαστικά και την νίκη.
Πολλές ευκαιρίες από την ομάδα μας με τους Χαχαμίδη, Καραμούζα, Βογιατζή, Στάγκο, Καμπούρη και Ρίσκο να χάνουν μερικές καταπληκτικές ευκαιρίες από πολύ πλεονεκτικές θέσεις, ενώ ο Μπουράκης είχε κι ένα κάθετο δοκάρι 
Οι φιλοξενούμενοι στο μόνο διάστημα που φάνηκαν επιθετικά, ήταν λίγο μετά το 1-0, όταν έχασαν δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρουν, με την δεύτερη πιο σημαντική αφού χρειάστηκε διπλή προσπάθεια του Ζαχαριάδη σε κονντινό σουτ. 
Το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου κρίνεται μάλλον τιμητικό για τους φιλοξενούμενους, που παρουσίασαν πολλές αδυναμίες.
Το δεύτερο ξεκίνησε ως φυσική συνέχεια του πρώτου, με την Πέλλα και πάλι συνεχώς στην επίθεση και τον Βογιατζή στο 54' μετά από έξυπνη κάθετη πάσα του Καραμούζα, να βρίσκεται απέναντι από το τέρμα και να σκοράρει παρά την προσπάθεια του τερματφύλακα που απέκρουσε ασταθώς. Η Πέλλα με τις αλλαγές, αλλά και την χαλάρωση που υπέδειξε, με «σβηστές τις μηχανές» αναλώθηκε περισσότερο σε παιχνίδι κατοχής, χωρίς όμως να λείπουν και πάλι οι ευκαιρίες, έστω και αριθμητικά πιο περιορισμένες. Βογιατζής, Στάγκος, Ρίσκος, Ξανθόπουλος και Καραμούζας δεν σημάδεψαν σωστά με αποτέλεσμα η Πέλλα να μην ξαναβρεί τον δρόμο προς τα δίχτυα μέχρι το τέλος. Δίχτυα που βρήκε και μάλιστα με βολίδα από τα 25 μέτρα ο φιλοξενούμενος Προφήτης Ηλίας στο 69', όταν ο Λέσι κρέμασε τον εκτός θέσης Ζαχαριάδη πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής, αλλά και το θεαματικότερο της αναμέτρησης. 
Η Πέλλα δεν θέλησε να ανοίξει τον ρυθμό μέχρι το τέλος και προτίμησε να κρατά την μπάλα με κίνηση και κοντινές πάσες, ο Προφήτης Ηλίας δεν μπορούσε να απειλήσει και μοιραία δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Δεν χωράει καμία ιδιαίτερη κριτική στο παιχνίδι, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, Πάντως η ομάδα μας έκανε αυτό που έπρεπε... Κορυφαίοι οι Χαχαμίδης, Καμπούρης και Στάγκος για την ομάδα μας. Ο Προφήτης Ηλίας ομάδα άλλης κατηγορίας μάλλον έχει αρχίσει να κάνει τα πλάνα του για την νέα σεζόν. Κορυφαίος με πολύ καλές στιγμές ο Λέσι.
Εύκολο έργο για την διαιτητική τριάδα, με τον δεύτερο βοηθό όμως να χάνει κάποιες φάσεις, πιθανόν συνεπαρμένος από την γενική χαλαρότητα που υπήρξε στο δεύτερο ημίχρονο.
Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Μπουράκης, Κορώνας, Γκουτούδης, Ξανθόπουλος, Χαχαμίδης, Καμπούρης(Εμμανουήλιδης), Καραμούζας, Στάγκος(Παλιάϊκος), Ρίσκος(Καραλής), Βογιατζής.

  • Επίσημο ντεμπούτο για φέτος στο σημερινό παιχνίδι από τους Εμμανουηλίδη, Παλιάϊκο, με τον δεύτερο να παίρνει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής με τα χρώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας.
  • Πολλές και σημαντικές για ακόμη μία αγωνιστική οι απουσίες με τους Γάκη, Χούτα, Κούμπου και Μπρατσούδη να παραμένουν εκτός.
  • Κυκλοφόρησαν τα ημερολόγια του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Πολλοί αναρωτιούνται λόγω της μεγάλης καθυστέρησης και δικαίως, αν πρόκειται για ημερολόγια της τρέχουσας σεζόν 2013-14 ή επόμενης 2014-2015! Είδαμε και λίγους μήνες πριν το οξύμωρο για έναν σύλλογο, να κυκλογφορεί πρώτα και ανεξάρτητα το ημερολόγιο της ομάδας Πρότζουνιορ του συλλόγου. Γενικώς ένα μπάχαλο φέτος αναίτια και με τα ημερολογια εκτός απ' όλα τα άλλα τα «γνωστά» σε όλους, τα οποία κάποια στιγμή στο τέλος θα αναφέρουμε στον απολογισμό της χρονιάς. Πάντως δεν αξίζει η ομάδα μας, σε όποια θέση και κατάσταση κι αν βρίσκεται, να παρουσίαζεται ως κομπάρσος σε επίπεδο συλλόγων στην Πέλλα.
  • Απόπειρα του πρώτου φετινού διπλού την ερχόμενη αγωνιστική στον Νέο Μυλότοπο, ενώ το μυαλό όλων μάλλον βρίσκεται στην μεθεπόμενη και το γειτονικό ντέρμπι με την Νέα Πέλλα, που όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αποκτά τεράστια βαθμολογική σημασία.










1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

με εναν παικτη εχεις μαλον προβλημα η εμεις δεν βλεπουμε η εσυ