Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η βαθμολογία της Α1

Αρχίζει και προδιαγράφεται λίγο πολύ η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα κυρίως για τις ομάδες της ουράς μετά και τα μεσοβδόμαδα αποτελέσματα, ενώ στην κορυφή όλα φαίνονται πλέον να κρέμονται από μια κλωστή για την διεξαγωγή ή όχι των play offs.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να επέστρεψε στις νίκες και να πήρε και πάλι τα «πάνω» από την «καταστροφική» ισοπαλία στην Τραπεζούντα, όμως του απομένουν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια σε Έδεσσα και Γιαννιτσά και όλα μπορούν να συμβούν.
Ο Αλμωπός εκτίει αυτή την αγωνιστική το ρεπό του, γεγονός που προσθέτει ακόμα ένα μειονέκτημα στο στόχο του που είναι το ψαλίδισμα ή υπερκάλυψη της βαθμολογικής διαφοράς από την κορυφή.
Ο Εθνικός που έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει φαίνεται πως μόνο ρυθμιστικό ρόλο μπορεί να παίξει στην εξέλιξη του πρωταθλήματος αφού την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Βέβαια όλα παραπάνω θεωρητικά και μόνο, αφού πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του προσεχούς παιχνιδιού Ελπίδα - Ολυμπιακός, αλλά και του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί Ολυμπιακός - Αλμωπός.
Εδεσσαϊκός και Ορφέας με τις νίκες τους απέφυγαν πλήρως τις περιπέτειες μια εμπλοκής στην διαδικασία των play out.
Το Μάνδαλο αυτή την στιγμή χρειάζεται μαθηματικά ένα τρίποντο για να ξεμπερδέψει, ενώ η δική μας ομάδα 4 βαθμούς. Κι αν για την Πέλλα φαντάζουν εφικτοί, για το Μάνδαλο που έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα όχι και τόσο. Φυσικά μιλάμε πάντα υποθετικά και μαθηματικά, ότι η Νέα Πέλλα θα κάνει το απόλυτο μέχρι τέλους, πράγμα που φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο... Κι αν δεν συμβεί αυτό με το απόλυτο της Νέας Πέλλας, Μάνδαλο και Πέλλα ίσως τα καταφέρουν με μηδενική ή μικρότερη βαθμολογική συγκομιδή.
Ο Νέος Μυλότοπος απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα για την πρωτιά στα pay out, έστω κι αν η Κερασιά που ακολουθεί δείχνει ικανή να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό το ζευγάρι θα το ξαναδούμε στο μοναδικό παιχνίδι play out στο τέλος της χρονιάς.
Η Όρμα παίζει με ομάδες της βαθμολογικής γειτονιάς της τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά ήδη έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και δύσκολα να ανατρέψει την εξαιρετικά δυσοίωνη εις βάρος της κατάσταση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αλλεπάλληλα ποδοσφαιρικά «θαύματα», που συμβαίνουν φυσικά στους σημερινούς «πονηρούς» καιρούς, όμως όχι στην συχνότητα που τα χρειάζεται η Όρμα.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: