Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Εδώ μοιράζονται λεπτά

Προς Θεού, τα 500 εκατομμύρια που θα δώσετε στο 1 εκατ. των πολύ φτωχών να μην τα βάλετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Να τους τα μοιράσετε χέρι- χέρι, να στήσετε σε κάθε γειτονιά μια εξέδρα που θα γράφει «εδώ μοιράζονται λεπτά», να τοποθετήσετε πάνω και έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα μπορούσατε να βάλετε τον Σίμο Κεδίκογλου που είναι αργόσχολος, και με υλικά φτηνά κι ασήμαντα θα έχετε λαϊκή πανήγυρη πρώτης γραμμής.
Να έχει οπωσδήποτε σκαλιά η εξέδρα, να τα ανεβαίνουν οι δικαιούχοι γονατιστοί, όπως πάνε στην Παναγιά της Τήνου, για να κάνει το θάμα της. Κι όντως το θάμα θα γίνεται και θα 'ναι μέρα μεσημέρι. Θα φυλάει ο δικαιούχος τη δεξιά χείρα του κυβερνητικού αξιωματούχου και στην παλάμη της άλλης χειρός, της αριστερής, θα εμφανίζεται αίφνης πεντακοσόευρω ατσαλάκωτο και λαμπερό. Να το πιάνει το χαρτονόμισμα ο φτωχούλης του θεού, να το σηκώνει ψηλά σαν λάφυρο, να το βλέπουνε οι περαστικοί και να λένε: «Πού ξέρεις, Μανώλη μου, άμα είμαστε άνθρωποι καλοί και υπομονετικοί, μπορεί να το πάρουμε κι εμείς κάποτε το πεντακοσάρικο. Υπομονή και καλοσύνη χρειάζεται, Μανώλη μου, και όλα μπορεί να συμβούν».
Χέρι- χέρι να το δώσετε το πεντακοσάρικο, μην το βάλετε στην τράπεζα, γιατί θα το ρουφήξει η χοάνη της εφορίας. Κοντά στα τρία εκατομμύρια είναι οι οφειλέτες του Δημοσίου, σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και το φτωχότερο ένα εκατομμύριο του πληθυσμού. Με το που θα μπει το πεντακοσάρικο στον λογαριασμό τους, θα τους το αρπάξει ο Θεοχάρης, εκατόν εξήντα κατασχέσεις την ώρα κάνουν οι φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών, τους φτωχούς θα λυπηθούν;
Το πεντακοσάρικο των δικαιούχων του πλεονάσματος θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ακατάσχετο, αλλιώς οι κυβερνώντες θα γίνουν ρεζίλι των σκυλιών. Θα είναι σαν να βγάζουν τα λεφτά από τη μία τσέπη και να τα βάζουν στην άλλη. Βέβαια, με τον Στουρνάρα και τον Θεοχάρη ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, μπορεί να τα βουτήξουν τα πεντακοσάρικα από κεκτημένη ταχύτητα ή προς παραδειγματισμό, για να μην ξεγελαστούν οι άλλοι και νομίσουν ότι το κράτος του Σαμαρά και του Βενιζέλου έχει ψήγματα συμπόνιας.
Αν δεν τους τα πάρουν με τη μία, θα τους τα πάρουν σιγά- σιγά. Θα τους τα πάρουν με τους φόρους, με τις κομμένες επικουρικές, με τις τιμές των τροφίμων, που σε εποχές εσωτερικής υποτίμησης έχουν αυξηθεί κατά 25%. Θα τους τα πάρουν με το νέο Μνημόνιο που θα έρθει μετά τις εκλογές, ιδίως αν οι δικαιούχοι ξεγελαστούν και θεωρήσουν υποχρέωσή τους να πάνε να ψηφίσουν αυτούς που τους έδωσαν το πεντακοσάρικο. Δεν χρειάζεται καν να πάνε να τους ψηφίσουν, αρκεί να μην πάνε να ψηφίσουν τους αντιπάλους τους.

Ανανδρανιστάκης Γιώργος
Πηγή: avgi.gr

Κοινωνικό μέρισμα κοροϊδία!
Τι έχασαν με τα μνημόνια και τις περικοπές μόνο σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος των 500€ από το πρωτογενές πλεόνασμα Σαμαρά; Με μια πρόχειρη αναδρομή το κοινωνικό μέρισμα μοιάζει κοροϊδία και οι πανηγυρισμοί Σαμαρά και συν αυτώ πρόκληση. Δεν υπολογίζονται φυσικά στα παρακάτω άμεσοι-έμμεσοι φόροι και χαράτσια, συμμετοχή σε ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΚΟ, πληθωρισμός κτλ, γιατί στην κυριολεξία θα χαθεί η μπάλα:
Ένστολοι: Έχασε μέχρι και 2.000€ έκαστος
Συνταξιούχοι: Ένας που έπαιρνε την βασική σύνταξη ΟΓΑ  μόνο από την περικοπή των 30€ έχασε μέχρι 1.100, πόσο μάλλον για τους περισσότερους που έπαιρναν τη μέση σύνταξη των 600-700€ ή και μεγαλύτερη. Για τους δε υπόοιπους συνταξιούχους πλην ΟΓΑ συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή χορήγησης του ΕΚΑΣ.
Άνεργοι: Μόνο από την περικοπή στο επίδομα ανεργίας των 100€, έχασε έκαστος πάνω από 3.500€. Δεν περιλαμβάνεται ο περιορισμός του δικαιώματος στο επίδομα, που επιτρέπει μόλις 12 μήνες επιδότησης ανεργίας για κάθε 4ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: