Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αύριο (Πέμπτη 27/03) στις 19:00 στο Ολυμπιακό Μουσείο η παρουσίαση του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Με την επίσημη, πανελλαδική παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος και των παράλληλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (27/03) στις 19:00 στο Ολυμπιακό Μουσείο, κορυφώνονται οι ετοιμασίες για τον μεγάλο αγώνα της 6ης Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί, μεταξύ άλλων, ο ακριβής αριθμός  - ρεκόρ των συμμετεχόντων στο Μαραθώνιο και στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., που για άλλη μια χρονιά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία!

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για τα Μ.Μ.Ε., για όλους τους συνεργαζόμενους θεσμικούς φορείς - υποστηρικτές της διοργάνωσης, για τα υποστηριζόμενα ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς και για τους χορηγούς του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

«Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την ανάπτυξη και την Ειρήνη»
η 6η Απριλίου, με την σφραγίδα της Δ.Ο.Ε.

Ξεχωριστή θα είναι η Κυριακή 6 Απριλίου, ημέρα τέλεσης του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», η οποία από φέτος ανακηρύσσεται ως «Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την ανάπτυξη και την Ειρήνη», με απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μάλιστα θα αποτελέσει το πρώτο αθλητικό γεγονός που θα είναι ενταγμένο στη νέα Παγκόσμια Ημέρα της Δ.Ο.Ε.: Η «Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την ανάπτυξη και την Ειρήνη» θα αποτελεί στο εξής μία ετήσια εκδήλωση, που θα γιορτάζεται στις 6 Απριλίου, με στόχο την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης ως παγκόσμια γλώσσα και ως εργαλείο για την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ένταξη, την ανάπτυξη των νέων και την οικοδόμηση της ειρήνης.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή στις 6 Απριλίου 1896 (25 Μαρτίου 1896, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, που ίσχυε τότε στην Ελλάδα) είχε γίνει η έναρξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα εκπροσωπήσει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε., Θανάσης Βασιλειάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: