Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

O "ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ" ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Μια αξιόλογη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν προχθές (22-3-2014) στη κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Πέλλας στα πλαίσια των "Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων" που φέτος παρουσιάζονται για 7η συνεχή χρονιά, συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του και την Δημοτική Χορωδία η οποία με την σύμπραξη των καθηγητών μουσικής και καταξιωμένων κιθαριστών Νίκου Κατσαράκη  (ο οποίος στο πρώτο μέρος εκτέλεσε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών) και Γιάννη Ανδρόνογλου (Καλλιτεχ. Διευθυντή του Ωδείου), ερμήνευσαν το μουσικό έργο του Μάνου Χατζηδάκη "Καπετάν Μιχάλης" βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη.
Την διεύθυνση της Χορωδίας είχε ο έμπειρος μουσικός Δημήτρης Καμπούρογλου, ο οποίος μέσα σε στενά χρονικά πλαίσια, κατάφερε να διδάξει τον "Καπετάν Μιχάλη" και να παρουσιασθεί για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο από την Χορωδία.
Καταπληκτική επίσης ήταν και η ερμηνεία των σολίστ της Χορωδίας:  Μαρίας Ηρωϊδου, Γιάννη Παπακαρμέζη και Γιώργου Σταθούλη.
Στον φιλοξενούμενο Νίκο Κατσαράκη, από το πρόεδρο της Χορωδίας  κ. Βασίλη Τραούδα προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο , για να του θυμίζει το πέρασμά του από την πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: