Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ήττα για το μίνι αγοριών των "Ίκαρων' στο τοπικό ντέρμπυ με τον Μ. Αλέξανδρο

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι μπάσκετ  η τύχη δεν "έκλεισε το μάτι" στους "Ίκαρους" Γιαννιτσών στο  τοπικό ντέρμπυ με τον Μ.Αλέξανδρο και το ροζ φύλο αγώνα κατέληξε στους γηπεδούχους.
Το ματς κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών που το παρακολούθησαν αφού ήταν μοιρασμένο στις περιόδους.  Στην πρώτη και τελευταία περίοδο κυριάρχησαν οι "Ίκαροι' ενώ ο Μέγας στη δεύτερη και τρίτη.
Τέλος αίσθηση έκανε η κίνηση του προπονητή των 'Ικάρων" Σερέτη Θεολόγου, στο τέλος του αγώνα (που παρά την αντιπαλότητα που υποβόσκει στους δύο συλλόγους και την στεναχώρια από την ήττα ) να  προσκαλέσει  τον αντίπαλο προπονητή Δημητριάδη Φώτη και τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές του Μέγα σε μια από κοινού ομαδική φωτογράφηση , στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους που δηλητηριάζουν τις ψυχές των παιδιών καταστρατηγώντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού και ευγενής αθλητικής άμυνας. Μάλιστα η χειρονομία  αυτή καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους γονείς των νεαρών αθλητών που δεν είχαν ,ομολογουμένως συνηθίσει ,κάτι ανάλογο σε τοπικό ντέρμπυ.
"Στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν πάρα πολύ καλοί, και επιθετικά και  αμυντικά. παίξαμε σαν Ίκαροι!. ' δήλωσε ο προπονητής των Ίκάρων" Σερέτης Θεολόγος.".. Ο αντίπαλος  είναι μια πολύ ψηλή  ομάδα και όταν παίζεις απέναντι σε δυνατό αντίπαλο, τέτοια άμυνα  και μυαλωμένη επίθεση, δεν μπορεί παρά να προηγηθείς στο σκόρ. ". 
Για τη μεταμόρφωση στο δεύτερο δεκάλεπτο: "Στο δεύτερο μέρος  δεν παίξαμε σαν Ίκαροι!. Ήμασταν εμείς που ήμασταν  νωχελικοί και άτολμοι στο παρκέ ..Βέβαια για να είμαστε και δίκααιοι στη δεύτερη περίοδο αγωνίστηκαν οι πιτσιρικάδες μας του 2002-2003 απέναντι στους μεγαλύτερους αθλητές του Μέγα ,γεννηθέντες  το  2000...Παρ' όλα αυτά οι μικροί μας απόκτησαν γερές εμπειρίες που θ'αποταμιεύσουν στο μέλλον!.. Μόνο όμως  όταν παίζουμε ψυχωμένα  σε όλο τον αγώνα, μπορούμε να παίρνουμε τ’ αποτελέσματα που θέλουμε.
Στο τρίτο μέρος δεν είχαμε  αντίδοτο  στους ψηλούς των αντιπάλων. Από την άλλη, εμείς  στην τελευταία περίοδο, το παλέψαμε , μειώσαμε τη διαφορά  το ματς, είχαμε  ψυχραιμία και κάναμε  παιχνίδι, αλλά  δεν μπορέσαμε να κάνουμε την υπέρβαση.. Είναι μεγάλη η συνέχεια στο πρωτάθλημα. Πολλές φορές κάνουμε υπολογισμούς, αλλά τώρα είναι πρώιμοι. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μπάσκετ. Ποτέ δεν ξέρεις λοιπόν, τι σου ξημερώνει. Δεν πρέπει ούτε να ενθουσιάζεσαι, ούτε να απογοητεύεσαι. Κι αυτό θα γίνει τώρα στην ομάδα.  Θα δουν τα λάθη τους και θα προχωρήσουν. Το έχουν ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν, θα το κάνουν και τώρα!.....Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά ,και στους δικούς μας καλαθοσφαιριστές αλλά και στου Μ.Αλέξανδρου!...Το μπάσκετ βγαίνει κερδισμένο από τέτοια δυνατά παιχνίδια!...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: