Με απώλειες από την κυβερνητική πλειοψηφία έγινε δεκτό κι αυτό το πολυνομοσχέδιο καθώς σημειώθηκαν τρεις διαφοροποιήσεις με «ηχηρότερη» αυτήν του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου που καταψήφισε το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο Ν. Κακλαμάνης διαγράφτηκε από την Ν.Δ. μετά την απόφασή του να ψηφίσει παρών στο άρθρο 1 για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
Κι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, διαφοροποιήθηκε ψηφίζοντας παρών στο άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Το άρθρο 1 (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ και μοίρασμα μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα) «πέρασε» με 152 ψήφους υπέρ, 135 κατά κι ένα παρών, ενώ το άρθρο 2 (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών) «πέρασε» με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά κι ένα παρών. Τα δύο άρθρα υπερψηφίστηκαν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κι από τους ανεξάρτητους βουλευτές Αν. Λοβέρδο και Χρ. Αηδόνη.
Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές, ενώ από την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι κυβερνητικοί βουλευτές Αν. Ψυχάρης (Ν.Δ.) κι Αν. Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ), όπως κι οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., Β. Οικονόμου και Γρ. Ψαριανός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχελογιαννάκης, κι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρ. Αλεξόπουλος. Απόντες ήταν κι οι πέντε προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές, όπως κι ο προφυλακισμένος και διαγραμμένος από την Χ.Α. βουλευτής, Στ. Μπούκουρας.
Κ. Π.

ΣΥΡΙΖΑ: Οριακό το αποτέλεσμα - Κυβέρνηση και Στουρνάρας δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού

"Το σημερινό οριακό αποτέλεσμα κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση, κατά παράβαση κάθε έννοιας συνταγματικότητας και του κανονισμού της Βουλής, δεν θέλησε να κάνει δεκτή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Στουρνάρα για το μείζον θέμα των τραπεζών", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή.
"Στην πραγματικότητα", επισημαίνει, "ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Στουρνάρας χαίρουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού".

Πηγή: avgi.gr