Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 51-56(Α' ΦΑΣΗ PLAY OFF ΕΚΑΣΚΕΜ)

Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 51-56
‘’Παλικαρίσια’’ νίκη για τον Πανεδεσσαϊκό στο τοπικό ντέρμπι με τον Φ.Ο.Α. και προβάδισμα ενόψει της πρόκρισης στον τελικό των play off , στον πρώτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών. Πλέον με νίκη το άλλο Σάββατο στην Έδεσσα θα είναι αυτός που θα πανηγυρίσει την πολυπόθητη πρόκριση. 
Σ’ ένα παιχνίδι που από την αρχή φάνηκε ότι θα κρινόταν στην αποφασιστικότητα των παικτών και την άμυνα, οι παίκτες της Εδεσσαϊκής ομάδας έχοντας περισσότερες ανάσες  δημιούργησαν διαφορά οκτώ πόντων  στα τελευταία λεπτά(46-54) και απέδρασαν με την πολύτιμη νίκη από το Δ.Α.Κ. Αριδαίας, τονώνοντας την ψυχολογία τους για τη συνέχεια.
Το σκορ εναλλασσόταν συνεχώς  για τις δύο ομάδες τα τρία πρώτα δεκάλεπτα χωρίς κάποια ομάδα να καταφέρει να ξεφύγει στο σκορ. Λάθη πολλά, επιπόλαιες ενέργειες στην επίθεση και εκνευρισμός διατήρησαν το σκορ στο φτωχό 34-35 του τρίτου δεκαλέπτου για τον Πανεδεσσαϊκό.  Στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο φάνηκε η απουσία του Μακρόπουλου για τον Φ.Ο.Α., καθώς όσο περνούσε ο χρόνος οι παίκτες του Λάζαρου Λούση ξέμεναν από δυνάμεις, με τον Χαραλαμπίδη να μοιάζει κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια χωρίς να μπορεί να γίνει αλλαγή. Το επιθετικό ξέσπασμα του Δημητρόπουλου στο  4ο δεκάλεπτο ξύπνησε και  τους  ‘’φρέσκους’’  Τακατζόγλου και Στρέπκο, οι οποίοι έδωσαν τη χαριστική βολή στα τελευταία λεπτά στη γηπεδούχο ομάδα με τον Πανεδεσσαϊκό να σπάει το εντός έδρας  αήττητο του ΦΟΑ στον κρισιμότερο αγώνα για τη φετινή χρονιά.
Ο Πανεδεσσαϊκός σε αυτή την περίοδο δείχνει ότι έχει βρει την αγωνιστική του ταυτότητα και ξέρει τι ζητάει μέσα στον  αγωνιστικό χώρο σε κάθε αγώνα.  Από την αρχή του συγκεκριμένου παιχνιδιού παρότι δεν ξέφυγε ποτέ στο σκορ, φαινόταν ότι  ‘’πατούσε’’ καλά εντός πεδιάς και ότι ήταν αυτός που έλεγχε τον αγώνα, κάτι που φάνηκε χαρακτηριστικά στην τελευταία περίοδο.   Μπορεί ο Αρβανιτάκης να μην βρέθηκε στην καλύτερη του ημέρα επιθετικά, αλλά μαζί με τον Θεοδώρου και τον Τσάμη ήταν συγκλονιστικοί στα όπισθεν, βγάζοντας σπουδαίες άμυνες απέναντι στα ατού του αντιπάλου.
Αλάνθαστη η διαιτησία των Τανατζή και Παπαδόπουλου. 
Δεκάλεπτα: 1ο(11-10), 2ο(13-14) 24-24 ημίχρονο, 3ο(10-09)34-33, 4ο(17-23)51-56 τελικό.
Φ.Ο. Αριδαίας(Λούσης): Υφαντίδης 6, Τοπαλίδης 6, Χαραλαμπίδης 17, Μπεγλόπουλος, Παπαβραάμ 8, Αβραμίδης 9(3 τριπ.), Λιούγκας, Τσεκούρας 5(1 τριπ.), Κανονίδης Γ., Κανονίδης Ι.,  Μαυρίδης Γ.
Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός(Χασάπης): Γεωργιάδης, Τακατζόγλου 9, Χατζηχαρίσης 10, Θεοδώρου 6, Δημητρόπουλος 12(2 τριπ.), Τράπκος, Κληντσάρης, Τσάμης 8, Στρέπκος 8, Αρβανιτάκης 3, Χρήστου.

Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός(ομαδικά στατιστικά):
Ριμπάουντ
Κλεψ.
Κοψ.
Ασσίστ
Λάθη
14/24
18/35
2/13
28-6
8
4
9
20

Δεν υπάρχουν σχόλια: