Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ο "Έντυπος Ιός" από τους μαθητές του ΓΕΛ Αξού

Μια πολύ όμορφη προσπάθεια συνεργασίας των μαθητών του ΓΕΛ Αξού, ολοκληρώθηκε μ' ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η έκδοση της σχολικής τους εφημερίδας, ο "Έντυπος Ιός" είναι γεγονός, γεμίζοντας τους με αυτοπεποίθηση, χαρά και υπερηφάνεια. Μαζί τους υπερήφανη και δικαιωμένη και η καθηγήτριά τους της πληροφορικής κα Κάκια Παυλίδου, η υπεύθυνη και «ηθική αυτουργός» του όλου εγχειρήματος. 
Το πιο «άχρωμο» τμήμα όπως είχε χαρακτηρισθεί το Β3 του σχολείου από το σύνολο των καθηγητών, το παθητικό και αδιάφορο, ενεργοποιήθηκε, προσπάθησε, συνεργάστηκε και κατάφερε να ανακτήσει την «πολυχρωμία» της δημιουργικότητας του. Διπλό το επίτευγμα της προσπάθειας.... Οι μαθητές πέτυχαν να ξαναγίνουν και ενεργοί μαθητές, αλλά ταυτόχρονα και ενεργοί πολίτες. Η ερασιτεχνική δημοσιογραφία τους έδωσε την ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντες τους κι έξω από τα όρια του σχολικού περιβάλλοντος και να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με την κοινωνική πραγματικότητα. Να κρίνουν και να συγκρίνουν, να αναρωτηθούν και να ρωτήσουν, να προτείνουν και να παρέμβουν.
Η επίκαιρη διαχρονικά θεματολογία για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνία που διαπραγματεύθηκαν, προσέγγισαν και παρουσίασαν οι μαθητές, σε συνάρτηση με την προσεγμένη και καλά διαμορφωμένη έκδοση και εκτύπωση, έδωσαν αισθητική και κύρος στο έντυπο, που θα ζήλευαν πολλοί εκδότες τοπικών εφημερίδων.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και την καθηγήτρία τους. Πράγματι άξιζε τον κόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: