Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ: Εφάπαξ Υπαλλήλων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ


Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το εφάπαξ των υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σας ενημερώνουμε ότι οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας επί δεκαετίες καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους στο Ταμείο Πρόνοιας Υπαλλήλων ΙΚΑ και ελάμβαναν εφάπαξ κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με τους περισσότερους τομείς του δημοσίου. Επιπλέον, το χορηγούμενο ποσό του εφάπαξ των υπαλλήλων ΙΚΑ έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 35,11%.
Το γεγονός ότι τα αποθεματικά του ταμείου εξαϋλώθηκαν από εφαρμοζόμενες εγκληματικές πολιτικές παλαιότερων χρόνων δεν είναι ευθύνη των σκληρότερα εργαζόμενων υπαλλήλων του δημοσίου, των υπαλλήλων του ΙΚΑ, οι οποίοι διαχρονικά στηρίζουν με αυτοθυσία την κοινωνική ασφάλιση.
Η στάση του Υπουργού Εργασίας, κ.Βρούτση, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή  για το ζήτημα αυτό, μιλώντας για «πλιάτσικο» στο συγκεκριμένο ταμείο είναι απαράδεκτη και δεν εξαιρείται ο ίδιος από τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση του ταμείου. 
Απαιτούμε άμεση απόσυρση του μαθηματικού τύπου, προκειμένου να αποδοθούν στους εργαζόμενους οι εισφορές που έχουν καταβάλει έντοκα. Επιπλέον, απαιτούμε άμεση ανάκληση των δηλώσεων του Υπουργού Εργασίας, οι οποίες προσβάλουν τους μαχόμενους εργαζόμενους της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών της χώρας.

ΠΟΣΕ - ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: