Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση ΠΟΕΙΔΔ για ανθυγιεινό επίδομα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tον Μάιο του 2012 ο τότε Υπουργός Πολιτισμού κος Γερουλάνος εφαρμόζοντας το Ν.4024/2011 (Ενιαίο Μισθολόγιο) έβγαλε την ΚΥΑ, που αφορούσε στο ανθυγιεινό επίδομα στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου αλλά και νομιμότητας, διαχώρισε τους εργαζόμενους ανάλογα με την εργασιακή τους σχέση και δεν προέβλεψε την καταβολή του και στους ΙΔΟΧ εργαζόμενους.
Η ΠΟΕΙΔΔ από την πρώτη στιγμή αντέδρασε άμεσα και με συνεχή πίεση και διαβουλεύσεις προσπάθησε να αρθεί αυτή η αδικία. Κάθε προσπάθεια όμως προσέκρουε στην άρνηση των υπουργών, που με διάφορα νομικά τερτίπια δεν προχωρούσαν στην διόρθωση της ΚΥΑ. Συνεχώς καθυστερούσαν την επίλυση του θέματος –ενώ μας διαβεβαίωναν για το δίκαιο του αιτήματός μας, ‘ώστε να έρθει κάποιος άλλος υπουργός και να ‘’φορτωθεί’’ το πρόβλημα, οπότε συνεχώς γυρνούσαμε στο μηδέν και ξεκινούσαμε  πάλι απ’ την αρχή.
Μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας μας στις 13-6-2014, αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε ούτε να περιμένουμε άλλο ούτε να δεχτούμε τίποτα λιγότερο από την επίλυση του θέματος και για αυτό -μεταξύ των άλλων- αποφασίστηκε η απεργία της 25ης Ιουνίου.
Στην απεργία αντιπροσωπία της ΠΟΕΙΔΔ συνάντησε το νέο Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κο Τασούλα, και την νέα Υφυπουργό, κα Γκερέκου, στους οποίους εξέθεσε τα απεργιακά αιτήματα της Ομοσπονδίας.
Ο νέος Υπουργός δεσμεύτηκε ότι όσον αφορά στο αίτημά μας για το ανθυγιεινό επίδομα θα μας δώσει την απάντηση του την Παρασκευή 27-6-2014 και για τα υπόλοιπα αιτήματα μας θα υπάρξει στο αμέσως επόμενο διάστημα νέα συνάντηση με την Ομοσπονδία μας, ώστε να αναζητήσουμε λύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν.
Σήμερα, λοιπόν Παρασκευή 27-6-2014, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού - τηρώντας την υπόσχεσή του- επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας στα γραφεία της ΠΟΕΙΔΔ και τον ενημέρωσε ότι όσον αφορά στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας θα καταβάλλεται πλέον και στους ορισμένου χρόνου εργαζόμενους (με ΚΥΑ που θα υπογραφεί άμεσα), όπως στους μονίμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους μας. Η Ομοσπονδία μας προσβλέπει στην περαιτέρω καλή συνεργασία με τη νέα ηγεσία του ΥΠΠΟΑ για την διευθέτηση των υπολοίπων αιτημάτων μας.

  ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ. 
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας
Ζαχαράκης Νίκος                                Σαμαρτζής Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: