Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Οδηγίες προς....bankrun-ισμένους

Το γεγονός είναι πέρα για πέρα αληθινό και συνέβη στο κεντρικό κατάστημα  μεγάλης συστημικής τράπεζας την περασμένη Παρασκευή.Ηλικιωμένος κύριος ενεφανίσθη με 3-4 βαλίτσες για κουστούμια και παλτά και ζήτησε να κάνει ανάληψη 7 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά (μπορείτε να λιποθυμήσετε αργότερα...)
Μετά τις απέλπιδες προσπάθειες διευθυντών ,υποδιευθυντών και όσων βρίσκονταν εκεί («πού θα πας χριστιανέ μου με 7 εκατ. μετρητά;», «δεν τα λυπάσαι;πώς θα κουβαλάς μεσημεριάτικα τις βαλίτσες» και άλλα παρόμοια,ο εν λόγω κύριος έστειλε με έμβασμα τα 3,5 εκατ. σε λογαριασμό του σε εξωτικό προορισμό της ΕΕ (υπάρχουν και τέτοιοι...για σκεφτείτε),πήρε 500 χιλιάρικα μετρητά που χωράγανε μόνο στη μία βαλίτσα και άφησε άλλα 3,5 εκ, σε προθεσμιακή κατάθεση...
Για να μη βρεθείτε λοιπόν σε παρόμοια θέση αλλοφροσύνης με τα 7  ή τα 70 ,άντε στην καλύτερη περίπτωση 700 χιλιάρικα της κατάθεσής σας ακολουθείστε τις εξής 7 οδηγίες (και ως γνωστόν εξ αρχαιοτάτων χρόνων το «7» είναι μαγικός αριθμός και κατά άλλους θεϊκός):
1ον. Κλείστε τις τηλεοράσεις ειδικά την ώρα των πρωϊνάδικων και των μεσημεριανάδικων.Οι κυρίες που τα παρουσιάζουν τσίριζαν όλη την περασμένη εβδομάδα ότι από σήμερα θα μπει δελτίο στα τρόφιμα και για να πνίξουν τον πόνο τους πήγαν ΣΚ στη Μύκονο για «μπελούγκα» και σαμπάνιες των 300.000 ευρώ (ο κύριος που πήρε τα 500 χιλιάρικα μετρητά δεν ξέρω αν ήταν μαζί τους...).Κατά συνεπεια είναι περιορισμένης αξιοπιστίας.
2ον.Μην παρακολουθείτε  τηλεοπτικά πάνελ οποιασδήποτε πολιτικής αποχρωσης για αυτές τις κρίσιμες ημέρες.Κάνουν κακό στην υγεία  και πιθανώς και στην τσέπη σας.
3ον. Οι τράπεζες, υπογραφεί δεν υπογραφεί συμφωνία σήμερα, θα έχουν λεφτά για όλους.Εφόσον η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάζει  όσο συχνά χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες σε μετρητά των ελληνικών τραπεζών θα το κάνει.Να έχετε υπόψιν ότι η κατάσταση πριν τις εκλογές του 2012 ήταν 100 φορές χειρότερη και η ΕΚΤ έστελνε φορτία χαρτονομισμάτων με C-130 που πήγαιναν στα γκισέ των τραπεζών (τα χαρτονομίσματα ,όχι τα C-130..) με καρτελάκι Banka d’ Italia, Bundesbank κλπ. Για σήμερα ήδη έχει σταλεί 1,8 δις και υπάρχει άλλο 1,5 προς αποστολή χωρις άλλη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Τότε είχε στείλει 18 δις σε τρεις ημέρες.Στα 2- 3 δις θα «κολώσει»;
4ον. Αν τελικά βγει «άσπρος καπνός» απόψε από τη Σύνοδο Κορυφής ή νωρίτερα, επιστρέψετε αμέσως τα μετρητά σας στην τράπεζα.Γλιτώνετε άγχος και περιττούς κινδύνους,ειδικά όσοι βλακωδώς τα φυλάτε στο σπιτι σας.Οι κλέφτες τα βρίσκουν πάντα....
5ον. Ελεγχοι κεφαλαίου (capital control) μπορούν να επιβληθούν  ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΞΩ.ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
6ον. Κρατείστε μόνον όσα μετρητά σάς χρειάζονται για τις τρέχουσες ανάγκες σας και χαλαρώστε....
7ον. Υπάρχει μόνον ένας τρόπος να υπερασπίσετε την περιουσία σας και την πατρίδα σας.Να αφήσετε τα λεφτά σας εκεί που  είναι (στην τράπεζα εννοώ και όχι στη χύτρα....)
Καλή σας ημέρα και ήρεμα....
ΥΓ. Υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι κάποιοι διευθυντές τοπικών τραπεζικών  καταστημάτων –αφ εαυτού και εξ ιδίου συμφέροντος ορμώμενοι – «πουλάνε» με ενεργό marketing   και με ιδιαίτερα φορτικό τρόπο σχετικές εξυπηρετήσεις «μετρητών» στην εκλεκτή τους  πελατεία.Καλύτερα να μην τους ακούτε.Αν είναι πολύ φορτικοί απευθυνθείτε στη διοίκηση στα κεντρικά της τράπεζάς σας (τουλάχιστον...γιατί μπορείτε να γίνεται ακόμη πιο κακοί...)

Πηγή: FMvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια: