Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η εκπόρνευση της εξουσίας

Πολιτικοί και δήμαρχοι σε όργια με «χαρισμένες» τις πόρνες, κατά προτίμηση Ρωσίδες ή Μολδαβές 
  • Μέλη των σωμάτων ελίτ της αστυνομίας που έχαιραν δωρεάν και καθημερινά των υπηρεσιών των πορνείων 
  • Εκμετάλλευση ανηλίκων 
  • Πληροφορίες με ανταλλαγή αλκοόλ και σεξουαλικές συνευρέσεις 
  • Αδειες για νυχτερινά κέντρα έναντι απλήρωτου σεξ
Η δικογραφία από τη διετή έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Λα Πάλμα, στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, στην οποία είχε πρόσβαση η εφημερίδα El Mundo, έφερε στο φως ένα δίκτυο διαφθοράς με επίκεντρο την εκμετάλλευση γυναικών, πολλές θύματα trafficking, που ήδη έχει στοιχίσει την εκπαραθύρωση των αρχηγών της αστυνομίας τριών δήμων και την απαγγελία κατηγοριών σε 34 αστυνομικούς και τοπικούς αξιωματούχους.
Κάποιες από τις κοπέλες κατέθεσαν για «ιδιωτικές γιορτές» που οργάνωνε ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου στην έπαυλή του με καλεσμένους κάθε φορά 8 με 10 πολιτικούς και άλλες τόσες -τουλάχιστον- πόρνες, που «προσφέρονταν αφιλοκερδώς» από τον επιχειρηματία.
Τα πάρτι, όπου έρρεε άφθονη σαμπάνια και Viagra, κατέληγαν απαρέγκλιτα σε σεξουαλικά όργια. Οι κοπέλες υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν διάφοροι δήμαρχοι της Μαγιόρκα και όπως αποκαλύπτει μία από αυτές: «Κάθε αξιωματούχος είχε την πόρνη του».
Αστυνομικά «προνόμια»
Σε αρκετά κλαμπ τοπικοί αστυνομικοί είχαν δωρεάν και απεριόριστο ποτό και σεξ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες μιας Ρωσίδας σε αυτά τα κέντρα εκμεταλλεύονταν και ανήλικες, ιδίως Σλάβες.
«Εφηβη άρχισα κι εγώ να δουλεύω σε αυτόν τον επιχειρηματία, σαν σερβιτόρα. Απείλησε να με πετάξει στον δρόμο αν δεν έκανα σεξ με τους πελάτες. Ο ιδιοκτήτης ήταν ο πρώτος που κοιμόταν με τις νεοαφιχθείσες έφηβες κι έπειτα τις πάσαρε σε πολιτικούς και αστυνομικούς. Εννοείται πως ήξεραν ότι εδώ εκμεταλλεύονταν έφηβες και κοπέλες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. Αλλά δεν έκαναν τίποτα».
Αντίθετα, όπως κατέθεσε μια Ρουμάνα, «σε αντάλλαγμα για το δωρεάν σεξ, οι αστυνομικοί ειδοποιούσαν τους ιδιοκτήτες κλαμπ για το πότε θα γίνουν έλεγχοι και αυτοί φρόντιζαν εκείνες τις ημέρες να εξαφανίζουν όλες τις κοπέλες».
Στον Δήμο Καλβιά μάλιστα, κάποιοι αστυνομικοί έπαιρναν χρήματα από κλαμπ σαν «διαχειριστές προσωπικού» ορίζοντας και ελέγχοντας ποιες γυναίκες και πώς θα δούλευαν.
Ο μίτος της σάπιας διαπλοκής, αυτό το νοσηρό αλισβερίσι των εκπροσώπων της εξουσίας με τον υπόκοσμο με «μέσο συναλλαγής» γυναίκες, έφηβες και θύματα trafficking δεν θα είχε ξετυλιχθεί αν κάποιες από αυτές δεν έβρισκαν την τόλμη να καταθέσουν.
Προστατευόμενες μάρτυρες σήμερα, αλλά φοβούμενες για το μέλλον τους, αποκάλυψαν μια δομή επάξια μαφιόζικης οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: