Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Πούτιν: Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές...

Για τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο. Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε με νόημα ότι «αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα».
«Ζούμε σε εποχή γεμάτη προκλήσεις νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις και να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο για ευημερία, οικονομική ανάπτυξη, διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος στην περιοχή μας» είπε ο πρωθυπουργός.
«Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών ένας από αυτούς το έτος Ελλάδας – Ρωσίας το 2016 και η δυνατότητα από τώρα έως τον Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο συνεργασίας» ανέφερε.
Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του επανέλαβε αυτό που νωρίτερα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβαση του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ότι δηλαδή το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα.
«Ο κ. Τσίπρας είπε, πολύ σωστά ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό… Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
«Η Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη και χαίρομαι που έχουμε συνεχείς και σταθερές επαφές σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε ο Ρώσος Βλάντιμιρ Πούτιν. Παράλληλα, ο κ Πούτιν πρόσθεσε: «Για τους γνωστούς λόγους οι εμπορικές σχέσεις μας τώρα ακολουθούν μια καθοδική πορεία. Το 2014 ο όγκος του κοινού μας εμπορίου μειώθηκε κατά 40% και τον Απρίλιο για αντικατασταθεί η κατάσταση υιοθετήθηκε ένα  πρόγραμμα δράσεων για το 2015 -2016. Βεβαίως είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε πρακτικά».
Στη συνέχεια ο Βλάντιμιρ Πούτιν επισήμανε: «Χαιρετίζουμε μία πρωτοβουλία από την ελληνική πλευρά για να επεξεργαστούμε και ετοιμάσουμε ένα  κοινό κείμενο για την ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας. Ελπίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα σήμερα να συζητήσουμε συζητήσουμε αυτά  και άλλα ζητήματα».


Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: