Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Στέφανο Φασίνα: "Αν ήμουν ο Βαρουφάκης δεν θα υπέγραφα μνημόνιο"

Αν ήμουν ο Βαρουφάκης δεν θα υπέγραφα μνημόνιο, λέει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Στέφανο Φασίνα.
Ο επί πέντε χρόνια Στέφανο οικονομολόγος στο ΔΝΤ και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ιταλία στην παρουσίαση του βιβλίου «Non chiamatelo Euro» (Μην το αποκαλείτε ευρώ) του Άντζελο Πολιμένο ερωτήθηκε: «Τι κατάληξη θα έχουμε με την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη το ενδεχόμενο στο τέλος να καταλήξει με τη ρωσική βοήθεια»;
Για να απαντήσει: «Η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην Ευρώπη, αλλά με τους δικούς της όρους αν και δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις ΗΠΑ».
Όταν ρωτήθηκε «ισχυρές πιέσεις υπό την προϋπόθεση να μην πέσουν (οι Έλληνες) στα χέρια των Ρώσων. Αν ήσασταν ο Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών, τι θα κάνατε;», απάντησε:
«Θα αντιστεκόμουν, δεν θα υπέγραφα το μνημόνιο που θα περιλάμβανε την περικοπή των συντάξεων για παράδειγμα, επειδή το γνωρίζουν ότι αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους, σε έξι μήνες το πολύ σε έναν χρόνο, η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί στην ίδια κατάσταση».
Ο Γ. Βαρούφακης προβάλλει με ένα tweet αυτή τη δήλωση...


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: