Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Βαρουφάκης στο Ηράκλειο: Οι δανειστές ζητούν σαδιστικά και μισανθρωπικά μέτρα

Επίθεση στους δανειστές επιφύλαξε σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 
Όπως επισήμανε: «οι δανειστές μας ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Έλληνες, λες και αν τους πλήξουμε με νέα μισανθρωπικά μέτρα η Ελλάδα θα βγει από την κρίση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
«Απαιτούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα με ΦΠΑ 23% ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίχνουμε για χρόνια πολλά στη μαύρη τρύπα του χρέους» πρόσθεσε.
Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τους δανειστές ότι προσποιούνται, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν πιστεύει ότι «με τα μέτρα που μας προτείνουν θα αναπτυχθεί η οικονομία μας και θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω». Μάλιστα τους καταλόγισε «διγλωσσία», υποστηρίζοντας ότι άλλα λένε δημοσίως και άλλα στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις. Σημείωσε ότι ακόμα και στο εσωτερικό του ΔΝΤ «γνωρίζουν ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν θα μειώσει κι άλλο τα εισοδήματα από τα οποία θα αποπληρωθεί το χρέος».
Απέδωσε τη μη επίτευξη συμφωνίας σε διαφωνίες μεταξύ των θεσμών, μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης και σε κάποιες περιπτώσεις και εντός κάποιων κρατών μελών. «Έχουμε τρεις θεσμούς που δε θέλουν το ίδιο πράγμα αλλά και τα κράτη μέλη με τις δικές τους ατζέντες. Εχούμε διαφωνίες ακόμη και μεταξύ υπουργών Οικονομικών και πρωθυπουργών».
Τέλος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μια ρήξης είπε: «την ρήξη δεν την έχουμε στο τραπέζι αλλά πρέπει να μπορούμε να τη διανοηθούμε. Θα έχουν από εμάς τη μία λογική πρόταση μετά την άλλη αλλά δεν θα υπάρξει πουθενά η ταπείνωση. Αν θέλουν την ταπείνωση μας, θα υποστούν την διάλυση της Ευρώπης. Η ρήξη πρέπει να γίνει εδώ, με το κατεστημένο, με τον ίδιο μας τον κακό εαυτό».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: