Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Μπάρακ Ομπάμα: Συμφωνία για να μην υπάρξει αστάθεια στις αγορές

Το ζήτημα της Ελλάδας τέθηκε, όπως αναμενόταν, στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7.
Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι δανειστές θα καταφέρουν να φτάσουν σε συμφωνία, «χαρτογραφώντας την πορεία της χώρας», και δεν θα προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.  Όπως αναφέρεται οι Άνγκελα Μέρκελ και Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν τόσο στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία όσο και στην ανάγκη για επιστροφή της χώρας σε βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.
Εν τω μεταξύ εντείνονται οι κινήσεις για συναντήσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο ώστε να επιτευχθεί σύγκληση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.
Από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF δήλωσε πως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη και πως οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο.
«Δεν μπορούσαμε να πούμε (σημ: στους ομολόγους της στη Σύνοδο της G7) ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη επιμονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί - από τη μία πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες. Και σε αυτό δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον προορισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στη χτεσινή επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ. 

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: