Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Επίσχεση εργασίας γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση εργασίας επ’ αόριστον προχωρούν από σήμερα οι ιδιώτες συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καθώς παραμένουν απλήρωτοι για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το πρώτο τετράμηνο του 2016.
Την απεργία έχει κηρύξει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), η οποία επισημαίνει ότι «οι αντοχές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία προαπαιτεί τακτικές πληρωμές κάθε μήνα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες».
Οι γιατροί ζητούν προκαταβολικά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους, οι οποίοι θα αναγκαστούν να πληρώνουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους τις ιατρικές επισκέψεις.
«Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ασκούν βιοποριστικό ιδιωτικό επάγγελμα, μετά από πολυετείς σπουδές, εξειδίκευση, μετεκπαίδευση και ατελείωτες εργατοώρες σκληρής δουλειάς. Φρούδες οι ελπίδες για μια κίνηση καλής θέλησης από τον ΕΟΠΥΥ, να αναγνωρίσει την ανοχή και τη συμμετοχή μας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όντας απλήρωτοι για πολλούς μήνες», σημειώνει η πρόεδρος των γιατρών Αννα Μαστοράκου και προσθέτει ότι «η άδικη λεόντεια διαχρονική πολιτική της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ έχει επιφέρει την απαξίωση του ιατρικού έργου σε μια οικονομικά ζημιογόνο και άκρως ψυχοφθόρα σύμβαση».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: