Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Τζάκρη: Φυγή προς τα εμπρός με διαφανές επιχειρηματικό περιβάλλον

«Προϋποθέτει επιχειρήσεις που κοιτάζουν το μέλλον»
«Η φυγή προς τα εμπρός προϋποθέτει σίγουρα κυβερνητικό σχέδιο. Προϋποθέτει επιχειρήσεις που κοιτάζουν το μέλλον και όχι το παρόν. Επιχειρηματίες που ρισκάρουν και επενδύουν στις ίδιες τους τις επιχειρήσεις.
» Προϋποθέτει μια κοινωνία των πολιτών που συμβάλλει συνολικά στην ανάταξη της χώρας. Όπως διαπιστώσαμε όλοι τα οδυνηρά αυτά χρόνια της κρίσης -και εύχομαι και ελπίζω το έτος που διανύουμε σήμερα να είναι το τελευταίο έτος της κρίσης- με ένα και μόνο από αυτά τα μέρη και τα υπόλοιπα να λειτουργούν ανασταλτικά σε κάθε προσπάθεια, δεν μπορούμε να έχουμε φυγή προς τα εμπρός». Τα παραπάνω ανέφερε η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, από το βήμα του 2ου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας της «Ναυτεμπορικής», με την επωνυμία «Φυγή προς τα εμπρός. Βέλτιστες στρατηγικές στα χρόνια της κρίσης».
Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε σε όσα υλοποιεί το υπουργείο Οικονομίας για την επιχειρηματικότητα και τις επιχειρήσεις που αποτελούν βασικό κύτταρο, βασικό συστατικό της μηχανής που παράγει πλούτο για τη χώρα, για την κοινωνία, για την ίδια την οικονομία και τους πολίτες.
Η φυγή προς τα εμπρός, σύμφωνα με την κ. Τζάκρη, είναι πολύ συγκεκριμένη και προϋποθέτει εύκολο, φιλικό και διαφανές επιχειρηματικό περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή, το νέο πλαίσιο αδειοδότησης που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή εντός του Ιουλίου εκτιμάται ότι θα συμβάλει δραστικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στην ενίσχυση των επενδύσεων.
«Θεωρώ πραγματικά υποχρέωσή μου και το πιστεύω αυτό που σας λέω βαθιά ως εκπρόσωπος του πολιτικού συστήματος να κάνω ό,τι χρειάζεται για να ευημερήσουν οι επιχειρήσεις σας και να λύσω κάθε πρόβλημα που σας εμποδίζει να αναλάβετε ρίσκα, να επενδύσετε στις ίδιες τις επιχειρήσεις σας και να παράξετε καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά προϊόντα.
» Το θεωρώ δική μου προσωπική ευθύνη να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Να κερδίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερα μερίδια στις διεθνείς και στις εγχώριες αγορές. Και όλα αυτά βέβαια, γιατί έχω πάντα στο μυαλό μου ότι οι μεγαλύτερες και καλύτερες επιχειρήσεις ευημερούσες επιχειρήσεις σημαίνει καλύτεροι μισθοί, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, περισσότεροι φόροι, ευημερία για το ίδιο το κράτος-πρόνοιας.»

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: