Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Φωτίου: Επιπλέον παροχές για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλλλεγγύης

Μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των φτωχών νοικοκυριών για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει στα μέσα Ιουλίου.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα των τελευταίων έξι μηνών, από τη στιγμή υποβολής της αίτησης.
Σημείωσε ότι τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται, ενώ συμπλήρωσε ότι το εισόδημα θα συνοδεύεται από μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση. Ανάμεσά τους είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, δωρεάν νερού και σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά στους δήμους που έχουν πληγεί από τη φτώχεια.
Τόνισε ότι για τους δικαιούχους θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με τη ΔΕΗ νέο χαμηλότερο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ, όπως τόνισε, επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να εξεταστεί η δυνατότητα για επιδότηση ενοικίου σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Υπογράμμισε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του προγράμματος είναι για το 10% των δικαιούχων η διαδικασία ένταξης στην αγορά εργασίας διευκρινίζοντας ότι θα απεντάσσονται όσοι συστηματικά αποφεύγουν να εργαστούν.
«Δεν πρέπει το δίκτυ προστασίας να μετατραπεί σε δίκτυ του ψαρά εγκλωβίζοντας τους συνανθρώπους μας στη φτώχεια» επισήμανε η κ. Φωτίου. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΚΕΑ είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.
H πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), στους 30 δήμους που θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως το τέλος του έτους, θα ανοίξει το διάστημα 15-20 Ιουλίου, ενώ έως τότε θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας, ανέφερε η υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: