Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μητσοτάκης: «Αδειανό πουκάμισο» ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Την καταψήφισή του στη βουλή προαναγγέλλει ο πρόεδρος της ΝΔ τη στιγμή που τα αρμόδια όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν διχαστεί για το θέμα. Τι είπε για Ελληνικό και κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Αδειανό πουκάμισο» που «έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και σοβαρές ελλείψεις» χαρακτήρισε το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την καταψήφισή του από τη ΝΔ στη βουλή.
«Σχεδιάζεται», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο δεύτερο συνέδριο επιχειρηματικότητας που διοργανώνει η Ναυτεμπορική, «να "πέσουν" 500.000.000 ευρώ στην αγορά, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου είναι 7 δις! Είναι άλλη μια πομφόλυγα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Διότι ακόμη και στην αναιμική του μορφή, είναι γραφειοκρατικός, με μεγάλους χρόνους αναμονής, και αδιαφανής, ως προς την διαδικασία αξιολόγησης. Και βέβαια είναι εκδικητικός ως προς τους επενδυτές που εντάχθηκαν στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους. Είναι ένας καθρέφτης του τρόπου με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη αλλά και την συνέχεια του Κράτους».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι τη χαρακτηρίζει το «σύνδρομο του Ιανού» ως προς τις μεταρρυθμίσεις καθώς όπως ανέφερε τις νομοθετεί αλλά δεν είναι σε θέση να τις υλοποιήσει. Ενώ για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να φέρει την ανάπτυξη καθώς το μείγμα των μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση είναι υφεσιακό.
Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του Ελληνικού. «Χθες», είπε, «η Κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για το Ελληνικό. Έπρεπε αυτή η συμφωνία να υπογραφεί την τελευταία στιγμή υπό την πίεση των πιστωτών για να εκταμιευθεί η δόση; Αν υιοθετηθεί η γραμμή του “τραβάτε με και ας κλαίω”, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν χτίζονται συνθήκες εμπιστοσύνης».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις προτάσεις του για αλλαγή πολιτική και υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται επιτακτικά μια Κυβέρνηση που θα μειώσει φόρους, θα προωθήσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες πιστεύει, θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Μια κυβέρνηση που θα στηρίξει συστηματικά την επιχειρηματικότητα, θα εξασφαλίσει οξυγόνο στην οικονομία και θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη».
Δεν έχουμε μια τέτοια Κυβέρνηση σήμερα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα την αποκτήσουμε σύντομα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: