Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για απλήρωτους εργαζόμενους στην ΕΥΡΩΑΠ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
 
Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Νομαρχιακή Επιχείρηση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας με την επωνυμία: «ΠΕΛΛΑ - ΑΜΙΓΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΛΛΑΣ»
 
Απλήρωτοι εξακολουθούν και παραμένουν, εδώ και πολλά χρόνια, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΡΩΑΠ - Αμιγή Νομαρχιακή Επιχείρηση της ΠΕ Πέλλας.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, είχε τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας-Καϊμακτσαλάν.

Να σημειωθεί ότι:
  • Με την κατά πλειοψηφία Απόφαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας (Αριθμ. Συνεδρίασης 14/23-06-2011,Αριθμ. Απόφασης 189, ΑΔΑ: 4ΑΣΟ7ΛΛ-4ΩΟ), προχώρησε στη λύση της Αμιγούς Νομαρχιακής Επιχείρησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας με την επωνυμία: «ΠΕΛΛΑ – ΑΜΙΓΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΛΛΑΣ» [σε συντομογραφία «ΕΥΡΩΑΠ», που συστήθηκε με την υπ΄αρ. 40/1999 απόφαση του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Πέλλας (ΦΕΚ645/1999, τ. Β’), και τροποποιήθηκε με την υπ΄αρ. 73/1999 απόφαση του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Πέλλας (ΦΕΚ 1373/1999, τ. Β’) ].
  • Το ΚΚΕ είχε αναδείξει το θέμα και με ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή (2833/23-9-2014), παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε καμία θετική εξέλιξη, από τότε, για τους εργαζόμενους.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να εξοφληθούν επιτέλους τα δεδουλευμένα στους πρώην εργαζόμενους στην «ΕΥΡΩΑΠ»;

Οι βουλευτές του ΚΚΕ 
Σάκης Βαρδαλής 
Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: