Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΠΕΥΦΑ: Σχετικά με δήλωση της απερχόμενης προέδρου του ΤΑΠΑ κα Λούβη καθώς και απερχόμενων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

Η ΠΕΥΦΑ θέλει να δηλώσει, ότι τα αναφερόμενα από την κα Λούβη που αφορούν τους αρχαιοφύλακες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προσβάλουν έναν ολόκληρο κλάδο, κατηγορώντας τους για ενέργειες και πράξεις που είναι εκτός λογικής, ηθικής και συνδικαλιστικής πρακτικής, λέγοντας μισές αλήθειες και ανακρίβειες, μέσα στην απέλπιδα προσπάθειά της να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους για τραγικά λάθη και αστοχίες της δικής της διοίκησης.
Οι εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ., διαβάζοντας την ανακοίνωσή της για τη “γόνιμη” θητεία της, αισθάνονται ότι ζουν σε άλλη χώρα, γιατί κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα από όλα αυτά. Εμείς γνωρίζουμε για κλειστά πωλητήρια, κλειστά αναψυκτήρια και παραλίγο για κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, με ευθύνη της δικής της διοίκησης.
Θέλουμε να ενημερώσουμε επίσης, ότι φτάσαμε πολύ κοντά σε μια μεγάλη αναταραχή στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, η οποία θα δημιουργείτο αποκλειστικά και μόνο με δική της ευθύνη και χωρίς τεκμηριωμένο λόγο.
Για την αποτυχημένη θητεία της Κας Λούβη, ευθύνη δεν έχουν μόνο αυτοί που την διόρισαν, αλλά και αυτοί που την κράτησαν μέχρι σήμερα και σίγουρα όχι τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα των αρχαιοφυλάκων.
Η ΠΕΥΦΑ, θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο ώστε να εξετάσει τις περεταίρω ενέργειές της για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος της καθώς και θα απαντήσει αναλυτικά με νέο δελτίο τύπου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Της ΠΕΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: