Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

«Η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει βρεθεί από το 2017»

Αισιόδοξος ότι υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων MIA ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
«Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ανεξάρτητα από τη στάση που έχουν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν τη συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή, σύμφωνα με άλλους, έναν αναγκαίο συμβιβασμό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.
Σε ερώτηση για το αν θα άλλαζε κάτι στη συμφωνία αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, απαντάει: «Τίποτα. Πρώτον, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεύτερον, είναι μια υποθετική ερώτηση και δεν έχει νόημα στην πολιτική […] Νομίζω το αποτέλεσμα είναι καλό και χρήσιμο και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών θα υπάρχουν ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί».
«Όταν περάσει ένα διάστημα δύο–τριών ετών από την κύρωση της συμφωνίας και από τις δύο χώρες και όλοι θα δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το καλύτερο με αυτή τη συμφωνία και πως ούτε εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, ούτε εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς, όλες αυτές τις ανοησίες που λέγονται, τότε νομίζω ότι θα περπατώ χαμογελώντας στους δρόμους των Σκοπίων», προσθέτει.
Ζόραν Ζάεφ: Χρονιά ενσωμάτωσης το 2018
«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις πιο σημαντικές αλλά και ευαίσθητες χρονιές για τη χώρα μας: τη χρονιά της ενσωμάτωσης», αναφέρει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για τη χρονιά που φεύγει.
«Ελπίζω να μετατρέψουμε τις ευχές και τους στόχους μας σε πραγματικότητα, να γίνουμε μια χώρα με ειρήνη και σταθερότητα, να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνουμε μια παγκόσμια και δίκαιη "Μακεδονία", με μια οικονομία που λειτουργεί για όλους», κατέληξε ο Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: