Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η τελετή εγκαινίων του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, η τελετή εγκαινίων του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών Πέλλας. Τα εγκαίνια τελέσθηκαν από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγορίου Στάμκου, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας κ. Βασιλείου Στεργιούλα, οι οποίοι και χαιρέτισαν με σύντομες ομιλίες την εκδήλωση, του αντιδημάρχου Δ.Ε. Πέλλας κ. Επιτροπάκη Αθανασίου, της προϊσταμένης της Εφ.Α. Πέλλας κας Ελισάβετ-Μπετίνας Τσιγαρίδα, του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πέλλας π. Βασίλειου Παρασκευόπουλου, πολλών τοπικών και πολιτικών παραγόντων και φορέων του Δήμου Πέλλας και της Π.Ε. Πέλλας, αλλά  και πλήθους κόσμου.
Το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών στεγάζεται στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο, ενός εκ των ιστορικότερων και εμβληματικότερων κτιρίων της Πέλλας, το "Τουριστικό Περίπτερο" στην κεντρική πλατεία δίπλα στο άγαλμα του έφιππου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κτίριο που κατά καιρούς στο παρελθόν, έχει εγκαινιασθεί αρκετές φορές σχεδόν απ' όλους τους τοπικούς άρχοντες που διοίκησαν την Πέλλα και έχει δοθεί ανεπιτυχώς στο κοινό για διάφορες χρήσεις, χωρίς όμως να υπάρξει η προσδοκώμενη συνέχεια και τα ανάλογα ουσιαστικά αποτελέσματα. Ας ελπίσουμε ότι η νέα προσπάθεια με την νέα δομή, θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον ρόλο και τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Σκοπός του Κέντρου είναι η παροχή τουριστικής πληροφορίας προκειμένου ο ταξιδιώτης να οργανώνει την περιήγηση του στην Πέλλα και την ευρύτερη περιοχή του δήμου. Να αποτελέσει μια φιλόξενη είσοδο που θα κατευθύνει σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος και διαδρομές. Οι αρχαιότητες, οι μεταβυζαντινές εκκλησίες της Πέλλας, η μνήμη της λίμνης, ο κάμπος και οι άλλες θέσεις αφηγούνται ιστορίες και μπορούν να προτείνουν μία σύγχρονη περιήγηση και τουριστική εμπειρία.

Βίντεο από τα εγκαίνια με τον φακό του Γιώργου Θάνου


































Δεν υπάρχουν σχόλια: