Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Άρης Αμπελειών - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-3)3-5. Πρόωρος «καρναβαλιστής»

Ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας μάλλον πήρε πολύ πιο σοβαρά το Τριώδιο το οποίο άνοιξε πριν 10 μέρες αν δεν κάνω λάθος, παρά το σημερινό εξ αναβολής παιχνίδι στις Αμπελειές. Δεν εξηγείται αλλιώς η ξαφνική του «μεταμφίεση», που ένα παιχνίδι διαφαινόμενο «υγιεινό περίπατο» με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, το μετέτρεψε σε ντέρμπι τουλάχιστον για τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου...
Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τους γηπεδούχους, που μόλις στο 2ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Δούμου και την βοήθεια του «στρατηγού ανέμου», κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ(βίντεο).  Από κει και πέρα μονόλογος των φιλοξενουμένων το παιχνίδι, που με συνεχή επιθετικότητα και δέουσα σοβαρότητα, κατάφεραν την πλήρη αποκατάσταση της τάξης και με το φορμαρισμένο Μπρατσούδη που πέτυχε χατ-τρικ σε λιγότερο από 20 λεπτά(14',28',32' πέναλτι, τα δύο τελευταία σε βίντεο), να κάνουν την απόλυτη ανατροπή. Η συνέχεια ήταν και πάλι υπόθεση της Πέλλας, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Τοπάλη, Κατσαμακτσή και Μαντζανά να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Το ημίχρονο τέλειωσε μάλλον τιμητικά για τους γηπεδούχους...
Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μ.Α. Πέλλας εντελώς μεταμφιεσμένο τουλάχιστον μέχρι το 60', οι Αμπελειές αρχικά μείωσαν με ωραίο πλασέ του Σιδώρη στο 47'(βίντεο) μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καμπάνη δύο λεπτά αργότερα(βίντεο). Και στην φάση αυτή είχαμε μια μεταμφίεση, αλλά αυτή τη φορά από τον ρέφερι της αναμέτρησης, που στην κυριολεξία «μασκάρεψε» το καθαρό επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα της Πέλλας, σε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι έχοντας αρκετά καλή επιθετική εικόνα και με τους φιλοξενούμενους νευρικούς και ασύνδετους, απείλησαν με ολική ανατροπή αλλά τόσο ο νεαρός τερματοφύλακας Μπρατσούδης που είπε όχι σε δύο τετ α τετ του Σιδώρη, όσο και οι επιθετικοί των γηπεδούχων που αστόχησαν σε δύο περιπτώσεις από πολύ καλές θέσεις, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Πέλλα σοβαρεύτηκε, οι γηπεδούχοι έδειξαν να μένουν από δυνάμεις και με την πίεση να αυξάνεται σταδιακά, η υπόθεση γκολ έδειχνε θέμα χρόνου. Στο 71ο λεπτό μετά από συστημένη σέντρα του Μπουράκη, ο Τανταλίδης από κοντά νίκησε με κεφαλιά τον Ντιούδη και ξαναέδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Με το παιχνίδι πλέον να δείχνει χωρίς επιστροφή, η Πέλλα έχασε και πάλι πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μπουράκη, Τοπάλη, Τανταλίδη και Μπρατσούδη και τον νεαρό Ντιούδη να κρατάει με σωτήριες επεμβάσεις, πριν ο Γουστέρης από πολύ κοντά στο 89ο λεπτό, σφραγίσει με πλασέ το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη.
Κρατώντας τα θετικά της αναμέτρησης για την Πέλλα, ένα ήταν ότι συμπλήρωσε 9 συνεχόμενες αγωνιστικές αήττητη και έπειτα ότι διαθέτει πλέον μετά τα πέντε σημερινά τέρματα την δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μαζί με τη Δόξα Μανδάλου. Οι Αμπελειές με τις περιορισμένες επιλογές και δυνατότητες, στάθηκαν και σήμερα αξιοπρεπώς, όπως φυσικά και στα περισσότερα ομολογουμένως φετινά παιχνίδια τους, με την βαθμολογική τους συγκομιδή να μην αποδίδει σε καμία περίπτωση την γενικότερη αγωνιστική τους παρουσία.
Δεν μπορώ να ορκιστώ ότι ήταν η καλύτερη διαιτητική μέρα του κ. Γιουματζίδη η σημερινή, ενός εκ των κορυφαίων διαιτητών της Ένωσής μας, κι αυτό δεν αφορά μόνο το πέναλτι-καρνάβαλο που υπέδειξε υπέρ των γηπεδούχων. Πιστεύω ότι πρέπει να αφήνει περισσότερο το παιχνίδι και να μην είναι τόσο αυστηρός σε «μπασκετικές» επαφές των ποδοσφαιριστών.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στους Σαρακηνούς, ενώ οι Αμπελειές στους Προμάχους.
Οι συνθέσεις
Άρης Αμπελειών(Πέσιος): Ντιούδης, Δούμος Θ., Βουζβούρης, Άλτης, Καμπάνης, Mecolli, Δούμος Ι., Περπερίδης(Θάνος 46'), Δούμας, Σιδώρης, Λατσάρης.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Μπρατσούδης Χ., Μαλλόλι, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης Τ., Μαντζανάς, Καμπούρης, Τοπάλης, Γουστέρης, Κατσαμακτσής(Μπουράκης 46').
Μια προσφορά





Δεν υπάρχουν σχόλια: