Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Εθνικός Γιαννιτσών (2-1)2-1. Παραδοσιακές σχέσεις...

Φάσεις και γκολ
Με σημαντικές απουσίες και οριακή αποστολή, αλλά με πίστη και πάθος για τη νίκη, ο Μέγας Αλέξανδρος ξεπέρασε το εμπόδιο και του δυνατού Εθνικού Γιαννιτσών, συνεχίζοντας νικηφόρα την ισχυρή παράδοση που έχει χτίσει την τελευταία 10ετία με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, όταν τον φιλοξενεί στην Πέλλα για το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής.
Το παιχνίδι είχε πολύ δύναμη, πάθος και αρκετά καλό ρυθμό, χωρίς όμως την δημιουργία επικίνδυνων φάσεων και κλασικών ευκαιριών μπροστά στα δύο τέρματα, ακόμα κι όταν οι προϋποθέσεις ήταν σχεδόν ιδανικές. Μοιραία το τελικό σκορ φαντάζει «υπερβολικό» με βάση τον αριθμητικό απολογισμό των τελικών προσπαθειών. Και οι δύο ομάδες πρόσεξαν τα νώτα τους με πολυπρόσωπες μεσοαμυντικές γραμμές, είχαν από ένα καλό ημίχρονο, ψάχνοντας σποραδικά τις φάσεις που θα τις έδινε την ευκαιρία, να βρουν χώρους και ευκαιρίες, πετυχαίνοντας κάποιο τέρμα.
Η Πέλλα που ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, κέρδιζε τις πιο πολλές μονομαχίες, έτρεξε περισσότερο σε όλα σχεδόν τα σημεία του γηπέδου και έβγαινε με περισσότερες αξιώσεις στην επίθεση, όμως οι βιαστικές επιλογές στις τελικές πάσες, δεν έδωσαν τον προσδόκιμο αριθμό ευκαιριών. Παρά ταύτα και με την βοήθεια της τύχης στο 20ο λεπτό, ήρθε το πρώτο τέρμα για τους γηπεδούχους, με τον Στάγκο να επιχειρεί σέντρα σουτ από αριστερά και η μπάλα παίρνοντας μια παράξενη τροχιά να καταλήγει στην απέναντι γωνία του αιφνιδιασμένου Καμπαλή. Δέκα λεπτά αργότερα κι ενώ η Πέλλα έδειχνε να έχει τον έλεγχο, μια οργανωμένη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, απέφερε την ισοφάριση για τον Εθνικό με κοντινή προβολή του Ελευθεριάδη, μετά από «συστημένη» σέντρα του Φλαρούντζου. Η Πέλλα που είχε την κατοχή και αρκετά καλή κυκλοφορία, πίεσε για να φτάσει σ' ένα δεύτερο τέρμα και το κατάφερε στο 30ο λεπτό με κοντινό σουτ του Πλιόγκα, σε μια φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουράκη και ασταθή απόκρουση του Καμπαλή. Αυτό που δεν είχαν οι δύο ομάδες σήμερα, ήταν η καλή τελική πάσα και προσπάθεια. Κι αυτό ήταν που στοίχισε στην Πέλλα που βρισκόταν πιο εύκολα με πλαγιοκοπήσεις μέσα στην περιοχή και κοντά στο τέρμα του Καμπαλή, αλλά και στον Εθνικό που όσες φορές πάτησε επικίνδυνα την περιοχή της Πέλλας τόσο σε ολόκληρο το παιχνίδι, όσο περισσότερο μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, δεν είχε τις κατάλληλες και ψύχραιμες επιλογές. 
Έτσι στο δεύτερο ημίχρονο η κατοχή και η καλύτερη εικόνα του Εθνικού, δεν μεταφράστηκε σε επικίνδυνες φάσεις, με έκδηλη μια αδικαιολόγητη νευρικότητα στους κατά τα άλλα αρκετά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του. Και για την Πέλλα όμως φάνηκε η κούραση από την έλλειψη επιλογών από τον πάγκο, με τις καλές αντεπιθέσεις της, να καταλήγουν οι περισσότερες ημιτελείς. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο που έπαιξαν πιο πίσω, προσπάθησαν να διαχειριστούν δυνάμεις και χρόνο και τα κατάφεραν άψογα φτάνοντας τελικά στην νίκη, αφού λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας ο Δομουκτσίδης έκανε μια ωραία απόκρουση σε δυνατό σουτ του Φλαρούντζου από το ύψος περίπου της μεγάλης περιοχής, που ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.
Χωρίς σοβαρά λάθη η διαιτητική τριπλέτα, με μια μικρή υπερβολή στις υποδείξεις εκατέρωθεν, σε επαφές που δεν πρόδιδαν κάτι αντιαθλητικό ή αντικανονικό. 
►Κρατήθηκε πριν την έναρξη ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού αθλητή Χρήστου Πετρίδη σε αγώνα της ΕΠΣ Ημαθίας.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στους Σαρακηνούς, ενώ μεσολαβεί μεσοβδόμαδα ο εξ αναβολής αγώνας στις Αμπελειές και ο Εθνικός υποδέχεται την Αξό.
►Τρεις νεαροί οι αλλαγές σήμερα από τον «περιορισμένο» πάγκο της Πέλλας, με τους δύο απ' αυτούς να είναι 15χρονοι!
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Στάγκος, Μπρατσούδης(Κωνσταντινίδης 90'), Τοπάλης, Μπουράκης, Μαντζανάς(Γερμανούδης 84΄), Γουστέρης, Κατσαμακτσής(Αλμπάνης 90'+). Απόντες: Σιαματάς, Ζούζουλας, Βασιλάκογλου και Καμπούρης.
Εθνικός Γιαννιτσών(Μητσάκης): Καμπαλής, Τσάλμας, Γρηγοριάδης, Πέσιος, Σιδέρης, Γκογκολούδης, Φλαρούντζος, Χατζηστεφάνου, Ελευθεριάδης, Νάτσης, Ζαμίδης.
Μια προσφορά








Δεν υπάρχουν σχόλια: