Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης εμφανίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης εμφανίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ειδικότερα τους τελευταίους μήνες.
Έντονο είναι το πρόβλημα της ύπαρξης οριακής απαρτίας για την έναρξη της συνεδρίασης, αφού διαπιστώνεται πως αρκετοί είναι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που έχουν άλλες προτεραιότητες, είτε εν αναμονή του χρίσματος του Υποψηφίου Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, είτε γιατί είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μάιου.
Μετά την έναρξη της συνεδρίασης και συνήθως μετά τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα στα συνήθη Μ.Μ.Ε., που καλούνται ειδικά, αρχίζουν οι αποχωρίσεις των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου της παράταξης της Διοίκησης, σε σημείο που όχι μόνο δεν υπάρχει απαρτία, αλλά δεν υπάρχουν οι 18 απαραίτητοι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ώστε να είναι νόμιμη η λήψη απόφασης, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η μη αναγραφή στα πρακτικά ονομαστικά των Περιφερειακών Συμβούλων που ψηφίζουν θεωρούνται ότι ψήφισαν ακόμη και όσοι έχουν αποχωρήσει.
Υπάρχουν Σύμβουλοι, που όχι μόνο επί τρείς συνεχόμενες συνεδριάσεις είναι απόντες, γεγονός, που σύμφωνα με τον Καλλικράτη, πρέπει να αναφερθεί από τον Πρόεδρο, και εν συνεχεία να επιβληθούν κυρώσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά έχουν να εμφανιστούν στις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου πάνω από ΔΥΟ (2) χρόνια, λαμβάνοντας έτσι μία ιδιότυπη «ασυλία»(ονόματα αργότερα).
Η διοίκηση Τζιτζικώστα δεν έδειξε την ίδια ανοχή στις απουσίες του κ. Μάρκου Μπόλαρη (Επικεφαλής Παράταξης) και του κ. Δημήτριο Χριστογιάννη (Περιφερειακό Σύμβουλο Πιερίας από την παράταξη Ιωαννίδη) που παράλληλα νόμιμα ασκούσε και τα καθήκοντα του βουλευτού στο Εθνικό Κοινοβούλιο, και οι οποίοι στοχοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν σε παραίτηση.
Μεγάλη ευθύνη στα παραπάνω έχει αδιαμφισβήτητα και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης στον οποίο έχουν γνωστοποιηθεί-καταγγελθεί τα παραπάνω και ο οποίος πρέπει να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, αλλά μέχρι σήμερα κωφεύει.
Κύριε Τζιτζικώστα ασχοληθείτε με τα του οίκου σας και αφήστε την εξωτερική πολιτική να την ασκήσει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η νόμιμη κυβέρνησης της Χώρας.
Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι
Τόσκας Λάζαρος Περιφερειακός Σύμβουλος
Χειμώνας Αθανάσιος (Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: