Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Το κράτος (θα) είμαι εγώ

Μετά την προπαγάνδα για το δήθεν κράτος Μαδούρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του εγκαθιστούν με νόμο το κράτος Μπολσονάρο. Καταργούν τις ανεξάρτητες αρχές ελέγχου, κατευθύνουν τα σώματα των επιθεωρητών, περιορίζουν το έργο των εισαγγελέων και τη δυνατότητά τους να διενεργούν προκαταρκτικές έρευνες, εγκαθιστούν επικεφαλής πρόσωπα της απολύτου κομματικής εμπιστοσύνης, κλείνουν στην ουσία όλες τις ανοιχτές υποθέσεις ελέγχου διαφθοράς με την κατάργηση των επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεωρητών και όλα πλέον περνούν στον απόλυτο έλεγχο του κράτους του Μαξίμου.
Ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το πρόσχημα της αξιολόγησης προσπάθησε να αποδεκατίσει το δημόσιο. Σήμερα ως πρωθυπουργός επιχειρεί να ελέγξει το σύνολο των ανεξάρτητων οργάνων με την κατασκευής μιας κρατικής πυραμίδας που αναφέρεται και ελέγχεται πλήρως από τον ίδιο. Η συνέχεια του κράτους διακόπτεται με τον πλέον βίαιο τρόπο και το δόγμα: υπακούεις ή φεύγεις!
Η ολική άλωση συντελείται με φωτογραφικά νομοθετήματα, εκ των προτέρων αποκλεισμούς και ρεβανσιστικές διώξεις στο όνομα της ...διαφάνειας και της νομιμότητας. Το σλόγκαν της «κυβέρνησης για όλους τους πολίτες» πετάχτηκε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μαζί με τα προεκλογικά τρικάκια την ίδια στιγμή που το γνωστό αυταρχικό κράτος της δεξιάς επελαύνει σαρώνοντας κατακτήσεις, και δικαιώματα μέσα στην απόλυτη σιωπή των ιδιωτικών επιχειρηματικών ΜΜΕ, της συμπορευόμενης δημόσιας τηλεόρασης αλλά και πρώην λαλίστατων οργάνων της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Άντα Ψαρρά
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: